Corona-uitbraak Huize Proventier is voorlopig onder controle

De corona-uitbraak die vorige week aan het licht kwam in Huize Proventier in Poperinge blijkt een week later beperkt te zijn en voorlopig onder controle.

Huize Proventier heeft de corona-uitbraak onder controle.©MICHAEL DEPESTELE
Huize Proventier heeft de corona-uitbraak onder controle.©MICHAEL DEPESTELE

Vorige week bleken twee medewerkers van woonzorgcentrum Huize Proventier een positieve speekseltest te hebben afgelegd. Naar aanleiding daarvan werden alle bewoners vorige week woensdag getest, hieruit kwamen drie positieve gevallen. Een week later blijkt de toestand in het woonzorgcentrum stabiel. Schepen voor Woonzorgbeleid Bryan Vanderhaeghe (Samen): “We moeten heel voorzichtig zijn in onze uitspraken want de toestand is zeer kwetsbaar en kan zeer snel veranderen. Begin deze week werden alle medewerkers, stagiairs en vrijwilligers getest, hieruit kwamen geen positieve tests naar voor. Woensdag werden alle bewoners voor een tweede keer deze week getest. Ook hieruit kwamen geen positieve gevallen. Met vijf positieve bewoners en twee positief geteste medewerkers kunnen dus stellen dat de uitbraak voorlopig onder controle is en vrij beperkt blijft.”

Veel tijd en aandacht

“Op de benedenverdieping werd intussen een afzonderlijke cohortafdeling ingericht, waar positief geteste bewoners verblijven. Het woord cohort klinkt heel wat killer dan de afdeling in werkelijkheid is. Het personeel heeft op deze mini-afdeling zeer veel tijd om de bewoners aandacht en genegenheid te bieden. Momenteel verblijven er vier positief geteste bewoners in dit cohort. Eén bewoner met covid-19 is opgenomen in het Jan Ypermanziekenhuis. We duimen voor de besmette bewoners en medewerkers en wensen hun familie sterkte toe in deze onzekere tijden.” (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.