Brugs vaccinatiecentrum opent op 22 februari met een weekje vertraging

Het Brugs vaccinatiecentrum op de ijspiste van het Boudewijnpark opent pas op maandag 22 februari, een weekje later dan voorzien, zijn deuren.

Filip Strobbe samen met dr. Jan Wynsberghe in het vaccinaitecentrum.©Davy Coghe Davy Coghe
Filip Strobbe samen met dr. Jan Wynsberghe in het vaccinaitecentrum.©Davy Coghe Davy Coghe

Het streefdoel is om de komende weken en maanden 100.000 Bruggelingen te vaccineren in dit centrum. Omdat er nog geen vaccins voorhanden waren, diende de opening van het Brugs vaccinatiecentrum met een weekje vertraagd te worden. “Pas de voorbije dagen is er voor Brugge een eerste lading met 400 vaccins gearriveerd. Dubbel zoveel als kleinere gemeenten”, zegt Filip Strobbe, de coördinator van het vaccinatiecentrum. Bovendien staat de software om alles vlotjes te laten verlopen pas sinds donderdag op punt.

Op maandag 22 februari zullen de eerste 200 vaccins toegediend worden, op donderdag 24 februari de overige 200 vaccins. Pas de komende weken zal het Brugs vaccinatiecentrum op kruissnelheid komen. Alles hangt af van de snelheid van de levering van de vaccins.

Fotograferen op het domein is verboden, als respect voor de privacy van de Bruggelingen die om een spuitje komen. Maar het team van het vaccinatiecentrum heeft een selfie-hoekje ingericht, waar de gevaccineerde personen zichzelf via hun smartphone kunnen vereeuwigen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.