Axelle Defraine uit Blankenberge wordt 21 in 21: “Ik wil zoveel mogelijk van de wereld zien”

Axelle Defraine.© gf
Axelle Defraine.© gf
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Axelle Defraine is geboren op 2 februari 2000. Ze woont in de Kerkstraat in Blankenberge en zit momenteel in haar laatste jaar Rechtspraktijk in Hogeschool Vives Brugge. Ze is de dochter van Patrick Defraine en Nancy Cogge. Haar papa is foreman in de haven van Zeebrugge, mama is zaalmedewerkster in een woon-zorgcentrum. Axelle is enig kind.

Hoe ziet je doordeweekse dag eruit?

“Door de coronasituatie zit ik nu voornamelijk thuis, online les te volgen en ben ik dus vooral bezig met mijn studies. Ik heb zonet examens gehad en kijk nu volop uit naar mijn stage in een advocatenkantoor.”

Wie is/was je knuffelcontact?

“Mijn beste vriendin, die ik ken van in de kleuterklas.”

Wat deed je om de lockdowns door te komen?

“Ik ben/was vooral bezig zijn met mijn studies. Tijdens de eerste lockdown had ik onlinelessen en een schoolproject waar ik mij op kon focussen. De voorbije maanden heb ik ook hard moeten studeren voor de examens van januari, daardoor heb ik eigenlijk niet zoveel last gehad van de verplichte sluiting van winkels en horeca.”

Denk je dat concerten en festivals al zullen kunnen dit jaar?

“Ik denk eerlijk gezegd niet dat dit er dit jaar al weer in zal zitten. Ik zou zelf normaal samen met mijn papa naar een concert van Céline Dion gaan, maar ik vrees dat dit niet door zal kunnen gaan.”

Ben je een Netflixer/bingewatcher en wat moet je zeker gezien hebben?

“Ja, Netflix is, zeker in deze tijden, een ideaal tijdverdrijf naast het studeren. Ik zie graag comedy, mijn favoriete series zijn What/If, Élite, You en Black Mirror.”

Kan je een dag zonder gsm/sociale media?

“Ja dat lukt zeker, ik heb weinig moeite om eens een dagje door te komen zonder gsm, laptop en social media.”

Waar kan je absoluut niet tegen?

“Dierenmishandeling! Ik ben zelf een enorme dierenliefhebber.

Welke goede doelen liggen je nauw aan het hart?

“Elk goed doel dat dieren centraal plaatst zoals Gaia, WWF, de dierenasielen,… Maar ook andere goede doelen, zoals Unicef en 11.11.11 liggen mij nauw aan het hart.”

Heb je huisdieren?

“Ja, twee katten bij mijn mama en een hond, een Weimaraner, bij mijn papa.”

Wat staat er bovenaan je bucketlist?

“Ik ben dol op reizen en wil graag zoveel mogelijk van de wereld zien. Ik ben al in China en Amerika geweest en zou na mijn studies graag in Afrika aan ontwikkelingshulp willen doen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier