Stéphanie De Maesschalck niet meer op lijst Groen Poperinge

In oktober 2012 stond Stéphanie De Maesschalck voor het eerst op de lijst Groen. © MD
Redactie KW

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober zal Stéphanie De Maesschalck (Groen) niet meer op de lijst staan. Naar eigen zeggen heeft ze het te druk met haar beroepsactiviteiten.

“Het klopt inderdaad dat ik stop met de actieve politiek. Er is de voorbije vijf jaar serieus wat veranderd in mijn beroepsactiviteiten, waardoor het heel moeilijk wordt om de gemeenteraad nog goed te kunnen voorbereiden. Met Groen zijn we volop bezig met het samenstellen van de lijst. Wie zal trekken in mijn plaats, of wie zal duwen en wie de andere kandidaten zijn, is nog niet geweten. Maar het komt goed”, aldus Stéphanie.

In oktober 2012 stond Stéphanie De Maesschalck voor het eerst op de lijst Groen. Ze behaalde 310 naamstemmen, beduidend meer dan de rest van haar lijstgenoten, en werd als lijsttrekker als enige voor haar partij rechtstreeks verkozen in de gemeenteraad. Bij haar collega’s is ze vooral gekend om haar gedegen voorbereiding en dossierkennis. Maar de jongste maanden was ze soms afwezig, onder meer bij de belangrijke gemeenteraad in december, waar het budget behandeld werd. Maar tijdens iedere gemeenteraad waar ze aanwezig is, komt ze steeds verschillende keren tussen.

Stéphanie De Maesschalck (44) uit de Veurnestraat is afkomstig uit Deinze. Ze werkte van 2010 tot vorig jaar als huisarts in het opvangcentrum voor asielzoekers in Poelkapelle, maar nu maakt ze deel uit van de groepspraktijk Eerstelijnsgezondheidszorgcentrum De Piramide vzw in Menen.

(AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.