PVDA Menen maakt namen bekend voor verkiezingen

© SLW
Redactie KW

PVDA Menen maakte de namen van 16 personen bekend die zich kandidaat stellen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker Peter Degand gaf ook mee dat de partij zich vooral op de thema’s armoede, verkeer, jongeren en diversiteit zal richten.

De zestien namen zijn naast Peter Degand en Rudy Nuytten, die momenteel in de gemeenteraad zit, Farana Akhtar, Dave Bulcke, Caroline Couwet, Sonia Debusschere, Christophe Fossez, Lieve Pottelancie, Wilfried Quatanne, Heidi Saelens, Mario Vancoillie, Sylvie Vandekerckhove, Mieke Vandriessche, Stefaan Vanhaute, Lindsay Verschaeve en Eric Willaert. Een rangorde werd nog niet gegeven, die komt later aan bod. Het gros van de kandidaten woont in Menen.

Concrete voorstellen

De kern van het programma ligt al vast, samen met een aantal heel concrete voorstellen. De thema’s die PVDA wil aanpakken in Menen, zijn armoede, verkeer, jongeren en diversiteit. “We polsten via twee enquêtes naar de bevindingen van de Meense bevolking”, legt Degand uit.

“Bij het thema armoede vond het overgrote deel van de bevraagden dat de woonzorgcentra in Menen betaalbaarder moeten worden. Wij willen werk maken van een verlaging van de ligdagprijs en het afschaffen van de onderhoudsplicht. De enquête rond het thema verkeer wees dan weer op de parkeerproblematiek aan en rond het AZ Delta. Wij stellen voor dat elke patiënt bij een consultatie een parkeerattest krijgt. Verder willen we het betalend parkeren vervangen door gratis blauwe zones in combinatie met bewonersparkeren.”

Leegstand in het centrum

Uit de enquêtes bleek dat de leegstand in het centrum een doorn in het oog is van vele inwoners. “Verdubbel om de zes maand de leegstandtaks”, stelt Peter Degand voor.

Verder pleit de partij voor een gecoördineerde aanpak van het jeugdlokalendossier, een langdurige overeenkomst met de jeugdopbouwwerker en meer aandacht voor de niet-georganiseerde jeugd. “We moeten overal drempels verlagen, zowel letterlijk voor de stoepen in de straten als figuurlijk voor de diensten van de stad. Dat laatste kan via de oprichting van een mobiel infoloket waar de Menenaar terechtkan met al zijn mogelijke vragen.”

(SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.