Pol Van Den Driessche: “N-VA gaat voor de sjerp in Brugge”

Hoewel het nog meer dan 900 dagen tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen is, speelt in Brugge één vraag : zal Pol Van Den Driessche lijsttrekker van N-VA, en dus kandidaat-burgemeester, zijn of niet?

Pol Van Den Driessche, samen met zijn echtgenote Katrien Van Damme. Op vrijdag 12 februari gaf ze een exclusief interview aan Krant van West-Vlaanderen. (Foto BP) © Benny Proot

“Dat weet ik zelf nog niet, daar moet de partij nog over beslissen”, houdt Pol Van Den Driessche zich op de vlakte. “Ik vind wel dat het huidige beleid slecht bezig is en dat we als N-VA de ambitie moeten hebben om de stad na 2018 vanuit de cockpit te besturen. En ik zou zelf graag in dat bestuur zitten en zal dus meedoen aan de verkiezingen. Ik kies er nadrukkelijk voor om weer vóór de schermen te komen. We zien wel waar de partijtop oordeelt wie waar het beste staat.”

“Nationaal ondervoorzitter Sander Loones zei op onze nieuwjaarsreceptie dat N-VA de volgende Brugse burgemeester wil leveren. Hij heeft gelijk, als eerste partij van Vlaanderen moeten wij ook in de schoonste stad van Vlaanderen resoluut voor de sjerp gaan.”

(ON)

>> Lees het exclusieve interview met Katrien Van Damme, de echtgenote van Pol Van Den Driessche, in Krant van West-Vlaanderen van 12 februari

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.