Open VLD legt zich toch bij de feiten neer in Blankenberge

Burgemeester Ivan De Clerck (Open VLD) maakte maandag gewag van gerechtelijke stappen tegen de nieuwe Blankenbergse coalitie, maar komt daar nu op terug.

Ivan De Clerck wil de getroebleerde politieke sfeer in Blankenberge helpen zuiveren. © WK

Zijn partij legt zich bij de feiten neer. “Na het doorspoelen van de eerste emoties, hebben we beslist om de rug te rechten en onze nederlaag te aanvaarden. We gaan dus gewoon zes jaar constructieve oppositie voeren en onze lessen trekken uit wat er is gebeurd. Daarbij moeten we ook de hand in eigen boezem durven te steken en eens nagaan wat er intern nog beter kan.”

De Clerck laat ook verstaan de getroebleerde politieke sfeer in Blankenberge zo te willen helpen zuiveren. “Ons erbij neerleggen is beter voor de ‘properheid’ van de politiek in ‘t steedje.”

Maar tegelijk klinkt hij wel zo strijdvaardig om zich voortaan vanuit de oppositiebanken te bewijzen. “We zullen alleszins zeer gestructureerd te werk gaan, want vergeet ook niet dat we mensen met vele jaren ervaring in de gemeenteraad hebben. We zullen de boel dus nauwlettend in de gaten blijven houden. Als we aanvoelen dat er onvoldoende sterk wordt bestuurd, dan gaan we daar ten dienste van onze inwoners zeker tegenin gaan. Er moet trouwens ook nog een en ander worden verwezenlijkt dat door ons is gelanceerd.”

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.