Wieland De Meyer blijft burgemeester van Heuvelland: “Opgelucht en tevreden”

Feest bij Gemeentebelangen zondagavond : de absolute meerderheid is weer binnen. © Eric Flamand
Jos Remaut

Alhoewel zijn partij erop achteruitgaat, is burgemeester Wieland De Meyer toch tevreden : “We behouden de absolute meerderheid, en dat was toch wel de inzet. We kunnen dus in vertrouwen verdergaan met ons bestuur.”

Of dit dan zal gebeuren met de krappe absolute meerderheid (42,7 %) die hij heeft, dat wil hij nog niet 100 % bevestigen. “Allicht wel, maar we moeten toch nog even de tijd nemen om een en ander rustig te bekijken. Maar dat zal niet vanavond zijn, vanavond gaan we vieren. We zijn heel blij dat we, ondanks de stevige campagnes die gevoerd zijn door de oppositie, toch nog het vertrouwen hebben gekregen van de kiezer. We zullen dat niet beschamen.”

Ook over wie er mogelijks schepen wordt, wil Wieland het nu nog niet hebben. “Alles op zijn tijd. Wel al zeker is dat ik burgemeester blijf, mijn voorkeurstemmen zitten goed. En ik wil dit nog met hart en ziel doen, voor de volle komende zes jaar!”

Wieland De Meyer is met zijn 1.090 bolletjes de absolute kampioen van de voorkeurstemmen. Al komt Nathan Duhayon van CD&V met 1.008 voorkeurstemmen toch al aardig in de buurt.

Lees meer over: