Vooruit Roeselare trekt met verjongde ploeg naar de kiezer: “Willen ook de volgende zes jaar mee besturen”

Voor de voorstelling van de Vooruit-lijst kwam voorzitter Conner Rousseau speciaal naar Roeselare afgezakt. (foto SB) © stefaan beel
Bart Crabbe
Bart Crabbe Medewerker KW

Vooruit stelde zaterdag haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. Het inzetten op verjonging én op ervaring kon op veel bijval rekenen bij eregast Conner Rousseau. “Ik zie jong, oud, kleur en vooral veel goesting.”

Vooruit Roeselare zet niet minder dan 24 nieuwe gezichten op de lijst met 39 kandidaten. Zaterdag werd ze officieel voorgesteld en daar kwam Vooruit-voorzitter Conner Rousseau voor naar Roeselare. “Ik wou hier graag bij zijn ook al zijn er feesten in Sint-Niklaas én viert De Barkentijn in Nieuwpoort vandaag ook haar eeuwfeest.”

Michèle Hostekint is lijsttrekker voor deze gemeenteraadsverkiezingen al waren er geruchten dat nummer één op lijst één dit keer iemand anders zou worden. “Ik heb zelf aan Michèle gevraagd om de lijst te trekken”, zegt Rousseau. “Ik ken haar al lang, we hebben een gezamenlijk verleden in De Barkentijn in Nieuwpoort. Daar werd ons sociaal engagement gevormd. Omdat we in Roeselare moeten door doen en vooruit willen gaan, wilde ik haar graag bovenaan.”

Ambitie

“We hebben de ambitie om ook de volgende zes jaar mee te besturen”, vult Michèle Hostekint aan. “Roeselare is in de voorbije jaren een levendige stad geworden met meer aandacht voor groen, voor het welzijn van jong en oud. Het is er nu beter leven dan vroeger. Maar het werk is niet af en om verder te kunnen doen, hebben we een sterke lijst nodig.”

“Dat we wilden vernieuwen, was van meet af aan duidelijk. De succesvolle verjonging op nationaal gebied heeft zijn waarde bewezen tijdens de verkiezingen in juni en dat willen we in Roeselare herhalen. Het heeft even geduurd eer de lijst klaar was. De keuze van al die nieuwkomers was niet evident en heeft zijn tijd gevraagd en natuurlijk moesten we nog een momentje vinden om Conner tussen al zijn drukke bezigheden op Vlaams en nationaal niveau naar Roeselare te krijgen voor de voorstelling”, aldus nog Michèle Hostekint.

Nieuwelingen

“We hebben in de top vijf van onze lijst niet minder dan vier nieuwelingen. Die zullen worden ondersteund door ervaren bestuurders. Op nummer twee staat Benoni Caenepeel, IT coördinator bij Crefius. Rode Kruis vrijwilligster Rania Fahi staat op drie en is met haar 21 jaar de jongste op de lijst. Op vier staat Nathalie Courtens die vorig jaar nog de Award voor Persoonlijkheid van het Jaar won voor haar werk als coördinator van het Zorgcentrum na Seksueel Geweld. Vijf is voor Matthias Olivier, leerkracht aan het VTI en Barnum en op zes vinden we Gianna Werbrouck, afdelingscoach bij Vooruit en binnenkort gemeenteraadslid.”

Verder op de lijst vinden we volgende kandidaten: 7 Frank Wauters van Breda Viva La Vie, 8 voormalig Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck, 9 yogalerares Hadewych Ureel, 10 secretaris van Dito Roeselare en vrijwilliger bij Solidaris en in BD De Plataan Danny Engels, 11 psychologe Goedele De Wandel, 12 de Roemeense Anamaria Purusniuc, 13 Ali Alnems afkomstig uit Palestina, 14 Xander Warsawski medewerker van het Voltafestival, 15 student Jasper Minne, 16 ondernemer Bram Dekiere, 17 treinbegeleidster Laeticia Kabre, 18 lerares Eva Werbrouck, 19 schilder Bart Lernout, 20 Dieter Haspeslagh werkzaam in INOA, 21 psychiatrisch verpleegster Liesbeth Samyn, 22 Beitemnaar Mathias Vanmoerkerke, 23 onthaalouder Bieke Nuytten, 24 Hilde Lievens van het Huis van de Mens, 25 Vicky Brown vrijwilligster in Ter Berken, 26 Laurent Dewilde organisator RSL Jazz, 27 Sven Demeulenaere die zijn schouders zet onder de Dartsvereniging in de Waterdam, 28 Inne Wyffels die zingt in rusthuizen, 29 AZ Deltavrijwilligster Bianca Deconinck 30 Christophe Gonce van ‘T Hope, 31 Liselot Werbrouck, 32 Luc Perneel van de Sociale Kruidenier, 33 menopauzeconsulente Caroline Oosthuyse, 34 Trui Deseure, 35 Beverenaar Dirk Dejonckheere, 36 Alain Verhelst van het Draadpoppentheater, 37 Nathalie Scherpereel van Solidaris, 38 Vanessa Degrendele van het ABVV en de lijstduwer op plaats 39 is voormalig schepen Henk Kindt.