Vlaams Belang Zedelgem stelt nieuwe gezichten voor tijdens tuinfeest

Een aantal van de nieuwe namen voor de gemeentelijst van Vlaams Belang Zedelgem, met v.l.n.r. Christ'l Verheyden, Marc Debruyne, Patrick Jonckheere, Linda Jonckheere, Koen Lannoo, Dominiek Sneppe, Jim Spinnewyn, Joyce Defoort, Jan Oosterlynck, Gina Huys. © HV
Redactie KW

De kieslijst van Vlaams Belang Zedelgem is bijna volledig, kondigde de partij tijdens haar tuinfeest aan. De 27 vertrouwde en nieuwe kandidaten willen de straat op en luisteren naar wat anders kan. Op 13 oktober verwacht Vlaams Belang een zetelwinst, voor meer inspraak voor de Zedelgemnaar.

“Voor de eerste keer zullen we met Vlaams Belang Zedelgem bij de lokale verkiezingen met een volledige lijst opkomen met 27 enthousiaste kandidaten”, klonk Dominiek Sneppe, echtgenote van Jim Spinnewyn. Samen met Jan Oosterlynck zetelt ze in de gemeenteraad en is opnieuw lijsttrekker. Uit bijna 100 leden in Zedelgem liggen enkele namen op de lijst voor de hand, zoals Marc Debruyne en Christ’l Verheyden die respectievelijk secretaris en penningmeester zijn. Veldegemnaar Patrick Jonckheere richtte Vlaams Belang Zedelgem-Torhout mee op. Koen Lannoo, ook uit Veldegem, is ook een halve Aartrijkenaar sinds hij jaren in Aartrijke café Tirol en café De Zwaan uitbaatte.

Huisbezoeken

Joyce Defoort wil er voor ijveren dat voor mindervaliden en senioren de openbare weg en dienstverlening meer bereikbaar zijn. Andere kandidaten als Gina Huys en Linda Jonckheere zijn politiek lokaal nog minder bekend, maar hebben al langer een hart voor Zedelgem met één rode draad: dat ook een andere politieke mening via de gemeenteraad en échte inspraak van de burgers naar politiek beleid vertaald wordt.

“We komen voor het eerst op met een volledige lijst met 27 namen”

In de lijn van de winst van het Vlaams Belang in West-Vlaanderen tijdens de recente Vlaamse en federale verkiezingen, ziet de partij ook bij de lokale verkiezingen in Zedelgem de sterkte van haar naam. “CD&V-Nieuw komt op als Team Burgemeester. Gelukkig is de burger bij de verkiezingen van 9 juni wat meer wakker geworden, en doorprikt hij dat”, stelt Sneppe.

“Met ons bestuur trokken we met deze campagne al door de dorpskernen van de deelgemeenten. Zeker vanaf begin augustus plannen onze kandidaten aanwezig te zijn tussen de mensen op bijvoorbeeld de Batjes, alle kermissen… in Zedelgem. Ook met huisbezoeken in vooral hun eigen dorp of wijk, willen we vrij luisteren naar wat er leeft, naar wat de Zedelgemnaar denkt en vindt. We willen ook tonen dat wij bereikbaar zijn voor hen, met communicatie, ook via digitale kanalen, met onder meer nieuwsbrieven en onze website.”

Bij lokale verkiezingen is de opkomstplicht afgeschaft. Afwachten voor welke partijen dat in de kaart zal spelen. Al verwacht Vlaams Belang een trouw kiespubliek om van twee naar vier zetels vooruit te gaan. (HV)