Vlaams Belang Roeselare stelt volledig lijst voor: “Hopen ook straks de grootste partij te zijn en mee te besturen”

Alle kandidaten van Vlaams Belang Roeselare. © BFr
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Het Vlaams Belang Roeselare stelde zaterdagochtend haar volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. “We hopen ook straks de grootste partij te zijn en mee te besturen”, aldus lijsttrekker Immanuel De Reuse, die naast de 39 kandidaten ook de vijf speerpunten van de partij voorstelde.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen heeft het Vlaams Belang haar huiswerk klaar. Immanuel De Reuse, die voor de tweede keer de lijst trekt, stelde zaterdag de kandidaten voor. “Meer dan de helft van de kandidaten, 20 van de 39, zijn nieuw.”

Opvallende nieuwkomer is Michiel Descheemaeker op plaats drie. Hij was nog schepen voor N-VA in Zonnebeke en is in oktober voor Vlaams Belang ook lijsttrekker binnen het arrondissement voor de provinciale verkiezingen. Met Warre Vandewalle (22) en Thalina Scheyving (20) heeft Vlaams Belang twee jongeren in de top tien van de lijst. Met Lut Deforche-Degroote (plaats 2), Koenraad Cracco (plaats 6), Peter Claeys (plaats 8) Jeaninne Vandenabeele (plaats 13) en Filip Deforche (lijstduwer) staan er op de lijst ook kandidaten die momenteel al een politiek ambt uitoefenen. Huidig gemeenteraadslid Cyriel Ameye staat niet meer op de lijst. “Met Joachim Hamers hebben we voor het eerst een kandidaat uit Oekene en Andrei Marius, die van Belgisch-Roemeense afkomst is, tonen we dat we met onze partij ook open staan voor mensen die zich hier goed integreren”, aldus De Reuse. Verder opvallende namen zijn brandweerman Enrico Doom, batjesprinses 1982 Ann Vandepitte en darter Pedro Rommelaere.

Ambitie

De ambitie van Vlaams Belang is duidelijk in Roeselare. “Bij de verkiezingen van 9 juni waren we hier de grootste partij. Dat willen we straks ook zijn, we willen besturen. We reiken dan ook de hand aan alle partijen die een rechts en Vlaams beleid willen uitrollen.”

De partij trekt met vijf duidelijke speerpunten naar de kiezer: identiteit, veiligheid, mobiliteit, ondernemend Roeselare en sociaal Roeselare. “De gevolgen van de massamigratie in onze stad is enorm zichtbaar. Roeselare moet terug een fiere Vlaamse stad worden. De stad is de voorbije jaren ook onbereikbaar geworden. We kiezen voor een nieuw mobiliteitsplan waarin er naast de nodige aandacht voor fietsers en voetgangers ruimte blijft voor de wagen.”