Vlaams Belang en L99 trekken samen naar de kiezer in Ichtegem: “We hopen op drie zetels”

Patrik Wellekens (65) en Wanna Mertens (28), voorzitters van de lokale afdelingen van Vlaams Belang en L99. © Foto Coghe
Emmy Dens
Emmy Dens Medewerker KW

Vorige week maakten Patrik Wellekens (65) en Wanna Mertens (28), voorzitters van de lokale afdelingen van respectievelijk Vlaams Belang en L99, bekend dat zij op 13 oktober met een gezamenlijke lijst naar de kiezer zullen trekken. “Deze samenwerking markeert een belangrijke stap in de richting van een samensmelting van beide partijen in de toekomst”, klinkt het in de persmededeling.

“Logisch, dat is meteen ook waar de L van L99 voor staat”, duidt Wanna Mertens, die als onafhankelijke als derde op de lijst zal staan. “De 99 staat dan weer voor de 99% van de mensen die zich niet vertegenwoordigd voelen door de huidige politici, en daar willen wij verandering in brengen.”

Dezelfde vijver

“Logisch”, beaamt ook Vlaams Belang-lijsttrekker en huidig gemeenteraadslid Patrik Wellekens. “Aangezien wij over een aantal punten in dezelfde richting denken en dus dezelfde mensen willen aanspreken. Dus lijkt het ons verstandig om met twee aparte partijen in dezelfde vijver te gaan vissen.”

Hoewel de lijst slechts 10 namen telt – “Kwaliteit primeert over kwantiteit!”, klinkt het unaniem – liggen de verwachtingen hoog. “Afgaande op de resultaten van 9 juni reken ik er toch op dat we dit keer op gemeentelijk vlak twee zetels zullen binnenhalen, en hoop ik zelfs op drie”, zegt Patrik Wellekens. “En dat zullen overtuigde kiezers zijn, want aangezien er geen opkomstplicht meer is, zullen er heel wat proteststemmers waarschijnlijk gewoon thuisblijven.”

Strijdpunten

“Onze samenwerking is bedoeld om alle inwoners van Ichtegem te kunnen vertegenwoordigen en onze krachten te bundelen, dit kan alleen maar positief zijn. Het verbeteren van de veiligheid en mobiliteit, maar ook verhoging van de koopkracht, belastingverlaging en de straatverlichting zijn enkele van onze gezamenlijke strijdpunten”, geeft Wellekens nog mee.

“Samen kunnen we meer bereiken en een sterk beleid ontwikkelen voor de toekomst van Ichtegem en haar inwoners”, vult Mertens aan.