Team8630 stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een team vol energie om Veurne meer te geven dan dat het nu krijgt”

Alle kandidaten van team8630 Veurne. © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Exact een jaar voor de datum van de gemeenteraadsverkiezingen 2024 was er even politieke opschudding in Veurne. CD&V, coalitiepartner van Veurne Plus en oppositiepartij N-VA maakten bekend dat ze samen als team8630 op 13 oktober de Veurnse burgers wilden overtuigen om voor hen te kiezen.

Aan deze bekendmaking was een maandenlange voorbereiding voorafgegaan. Een jaar geleden stelde team8630 hun nieuwe stadslijst voor als ‘het huwelijk tussen de CD&V, N-VA en niet-partijgebonden kandidaten’, met als slagzin ‘Visie voor Veurne’.

Dit weekend maakte team8630 de kandidatenlijst bekend. De lijst wordt getrokken door Dirk Kesteloot, voormalig begrafenisondernemer en momenteel N-VA-gemeenteraadslid en eerste schepen Anne Dequidt (CD&V) is lijstduwer. Nog op de lijst staan de namen van een aantal huidige gemeenteraadsleden: Wouter Vanlouwe, Bart Goudeseune en Lut Vanholme (N-VA), Anja Pilet, Jan Verfaillie en Boudewijn Meesschaert (CD&V). Verder staat gemeenteraadslid Isabelle Verlodt als onafhankelijke op de lijst, naast een aantal nieuwe gezichten, en dat is een mix die de Veurnse samenleving helemaal weerspiegelt: zelfstandige ondernemers, een landbouwer, een student, gepensioneerden, iemand uit het onderwijs.

Visie

Lijsttrekker Dirk Kesteloot: “Team8630 wil als centrumrechtse stadslijst meer nabij zijn en daarom de vinger aan de pols houden bij wat er leeft bij de inwoners van Veurne, maar ook bij de inwoners van alle dorpen. We hebben intussen een ruim programma uitgewerkt, met enkele belangrijke krachtlijnen. We willen meer ondersteuning van het sociale weefsel, met name al onze verenigingen, die het kloppende hart van onze stad zijn. Onze stadskern is belangrijk, en daaruit mag niet alles worden weggetrokken. Onze lokale handelaars en ondernemers, maar ook onze landbouwers die voor vers vlees en groenten zorgen, verdienen bijzondere aandacht. Door meer groen in en rond Veurne te voorzien, zorgen we voor een klimaatrobuuste stad en verhogen we de biodiversiteit. We willen dat er betaalbare woningen zijn voor onze jonge generatie en door in te zetten op onderhoud en algemene netheid van ons openbaar domein willen we een aangename leefomgeving creëren, waar iedereen zich veilig voelt. Dat betekent ook dat we een correcte handhaving moeten toepassen. Ons culturele erfgoed is onze grootste toeristische troef. Uiteraard staan we open voor nieuwe bouwprojecten, maar enkel als die respect tonen voor de bestaande omgeving. Onze Vlaamse identiteit en cultuur zullen we uiteraard verder uitdragen met respect en aandacht voor onze Nederlandse taal. En een zorgzaam Groot Veurne – in al haar facetten – is voor ons, last but not least, een heel belangrijke krachtlijn.”

CD&V-voorzitter Kurt Danneel: “Team8630 wil een team zijn dat er staat voor alle Veurnaars. Van alle dorpen en van het centrum, jong en oud, ervaren en nieuwkomers. Maar vooral een team vol energie om Veurne meer te geven dan dat het nu krijgt. En hoe? Simpel, door meer initiatief toe te laten voor de jeugd, sport, verenigingen, zelfstandigen, landbouwers, … Maar evenzeer door de verantwoordelijkheid op te nemen voor zij die willen, maar spijtig genoeg niet kunnen. Er kan zoveel meer, als het maar slimmer aangepakt wordt!”