N-VA-lijsttrekker Axel Ronse bust brief aan 80.000 Kortrijkzanen: “Op vlak van drugscriminaliteit is er werk aan de winkel”

Deze week wordt de brief gebust bij de 80.000 Kortrijkzanen. (Foto Facebook/Tom Devos)
Rémi Bruggeman
Rémi Bruggeman Medewerker KW

Nadat N-VA Kortrijk zaterdag z’n volledige lijst voorstelde aan de Broelkaai schakelt de partij nu nog een tandje hoger in de campagne. Kandidaat-burgemeester en lijsttrekker Axel Ronse schreef een brief naar alle Kortrijkzanen en die zullen tegen het einde van deze week allemaal bezorgd zijn.

“Beste Kortrijkzaan”, opent Ronse de brief. “Ik ben kandidaat om uw burgemeester te worden. Na twaalf jaar liberale burgemeesters is het tijd voor een N-VA-burgemeester.” Die ambitie onderstreept de politicus al even. De partij wil de komende zes jaar hard werken op veiligheid, mobiliteit, netheid, zorg en inburgering.

Echt goed wonen

De brief gaat als volgt verder: “Ik voel terecht veel trots over onze stad. Ze is mooi vernieuwd, culturele voortrekker, er is veel te doen en we trekken talent van over gans Vlaanderen aan. Nu is het tijd om ervoor te zorgen dat het hier echt goed wonen is. De komende zes jaar wil ik focussen op veiligheid, mobiliteit, inburgering, netheid en een rechtvaardig sociaal beleid.”

“Ik wil burgemeester worden omdat die aan het hoofd staat van de politie. Er zijn buurten waar we niet meer alleen willen rondlopen. Ook op vlak van drugscriminaliteit is er werk aan de winkel. Als ik burgemeester word, zorg ik voor extra agenten, nultolerantie tegenover drugs en zullen we ouders van probleemjongeren aanspreken op hun ouderlijke verantwoordelijkheid.”

De volledige brief vind je hieronder: