Kinesist Luc Vanden Berghe stapt in de politiek

Luc Vanden Berghe is een bekend gezicht in Westende. © PG
Redactie KW

Luc Vanden Berghe, kinesist en een vertrouwd gezicht in Westende, stelt zich voor het eerst kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij staat op de 19de plaats van Lijst Dedecker. Vanden Berghe werkt al vijftig jaar als kinesist, waarvan de eerste drie jaar in een ziekenhuis in Oostende en 47 jaar als zelfstandig kinesist in Westende. “Ik ben 74 jaar en wilde deze ervaring ook eens meemaken”, vertelt Vanden Berghe over zijn beslissing om de politiek in te stappen.

5.000 patiënten

“Na vijftig jaar als kinesist, waarvan bijna mijn hele carrière in Westende, heb ik meer dan 5.000 patiënten behandeld. Ik ken de behoeften en zorgen van de mensen hier en weet wat er leeft onder de inwoners van Middelkerke.”

Lucs dochter, Stephanie Vanden Berghe, is zelfstandig medisch pedicure en was in 2018 kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen bij CD&V. De stap naar Lijst Dedecker kwam mede door een persoonlijk verzoek van CD&V-schepen Dirk Gilliaert, die eveneens de stap naar Lijst Dedecker heeft gezet. “Ik ben een goede kameraad van Dirk Gilliaert. Hij vroeg me of ik wilde meedoen en ik besloot om die kans te grijpen”, legt hij uit. “Ik wil me vooral inzetten voor Westende, de plek waar ik mijn carrière heb opgebouwd en de plek die mij nauw aan het hart ligt.” (PG)