Historicus Dennis Bels (34) lijsttrekker Vlaams Belang Wevelgem

Lijsttrekker Dennis Bels voelt zich een Wevelgemnaar in hart en nieren. © GF
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Dennis Bels (34) wordt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in oktober lijsttrekker van het Vlaams Belang. Hij is sinds 2020 partijvoorzitter van de lokale afdeling. Dennis is van opleiding historicus en godsdienstwetenschapper.

“We hebben de ambitie om in de gemeenteraad opnieuw een redelijk sterke rechts-nationalistische stem te laten klinken”, zegt Dennis overtuigend.

Dennis Bels stond vijf jaar voor de klas als leraar godsdienst, geschiedenis, Latijn en Grieks. Sinds 2019 werkt hij voor de Vlaams Belang-fractie in het Vlaams Parlement als inhoudelijk medewerker onderwijs.

Breed interesseveld

“Gezien mijn inzet voor de nationale werking van onze partij, mijn brede interesseveld en het feit dat ik een Wevelgemnaar in hart en nieren ben, is mijn lijsttrekkerschap niet geheel onlogisch”, reageert Dennis.

“Verschillende inwoners zien dat de leefbaarheid van hun buurt en de betaalbaarheid van het leven erop achteruitgaan; het is aan ons als Vlaamse volkspartij om die bezorgdheden op de agenda te zetten.”

Programma

Het lokaal programma van Vlaams Belang is gebaseerd op vier pijlers die meteen ook de grootste beleidsprioriteiten van de partij in de verf zetten. “Deze zijn veilige en leefbare buurten, onze lokale eigenheid en identiteit versterken, een adequaat en transparant gemeentebestuur en een sterk flankerend sociaal beleid”, zegt de lijsttrekker.

“Bij de vorige verkiezingen haalden we net geen drie zetels”

Bij de Vlaamse verkiezingen in juni was het Vlaams Belang in Wevelgem de grootste partij met 25,4 procent van de stemmen. “We hopen om zoveel mogelijk van dat resultaat ook lokaal te kunnen omzetten, maar eenzelfde score neerzetten bij de lokale verkiezingen zal zeer moeilijk zijn”, zegt Bels. “De stemmotivatie van de kiezers is bij lokale verkiezingen toch altijd voor een stuk anders dan bij nationale en Vlaamse verkiezingen. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen haalden we 10,2 procent en twee zetels, net enkele tientallen stemmen tekort voor een derde zetel.”