Groep 21 en Team Burgemeester gaan samen nieuwe meerderheid vormen, Kristof Pillaert wordt burgemeester van Hooglede

Kristof Pillaert wordt de nieuwe burgemeester van Hooglede. © KDS
Redactie KW

Kristof Pillaert van Groep 21 gaat een coalitie vormen met Team Burgemeester van Frederik Demeyere. Allen 8830, met Dimitri Carpentier als kopman, verhuist naar de oppositiebanken.

Dat nieuws maakte Allen 8830 donderdagavond zelf bekend via sociale media. De partij blikt met een gemengd gevoel terug op de voorbije verkiezingen. “We haalden als enige partij een extra zetel, terwijl onze lijsttrekker Dimitri Carpentier de absolute stemmenkampioen werd en dus door het meest aantal mensen werd voorgesteld als burgemeester. (het klopt dat Carpentier het meeste voorkeurstemmen haalde, maar het is de persoon met de meeste voorkeurstemmen op de lijst met het grootste aantal stemmen die burgemeester wordt. En dat was Pillaert – red.) Tot onze grote ontgoocheling worden wij toch buiten spel gezet.”

“Als de kiezer beslist heeft wie de grootste partij is (Groep 21), dan heeft de kiezer ook beslist wie de verkiezingen heeft verloren (Team Burgemeester). Dat heet dan consequent zijn”, aldus nog Allen 8830. “In elk geval blijven we een positieve, constructieve partij die niet klein te krijgen is door wat nu gebeurd is. Wij zullen op onze eigen manier oppositie voeren. Niet negatief, niet verzuurd, maar constructief.”

Concreet betekent dit voor de zetelverdeling in Hooglede dat we een meerderheid krijgen van dertien zetels met Groep 21 (8) en Team Burgemeester (5). In de oppositie vinden we de acht zetels van Vlaams Belang (1 zetel) en Allen 8830 (7 zetels). Kristof Pillaert, de volgende burgemeester van Hooglede, laat weten dat de nieuwe meerderheid vrijdagavond de pers te woord staat met meer details.