Groen Waregem trekt met volle lijst en ambitie naar de kiezer: “Willen mee besturen”

Het volledige team van Groen Waregem. © LV
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Afgelopen weekend stelde Groen Waregem haar volledige lijst kandidaten en uitgebreid programma voor. Lijsttrekker Simon Wemel trekt met ambitie naar de kiezer. “We willen de stad en haar inwoners meer ruimte geven, meer ruimte voor jeugd, elke weggebruiker, duurzaam ondernemen, wonen, inspraak en cultuur.”

Op haar nieuwjaarsreceptie eind januari stelde Groen de eerste 22 kandidaten voor. Zaterdagavond in park Casier werd de volledige lijst gepresenteerd aan pers en sympathisanten. Onder de 33 namen tellen we zeventien gekende gezichten van de vorige gemeenteraadsverkiezing en zestien nieuwe kandidaten. Onder meer Nele Standaert, Valerie Eloy, Dries De Lange, Alex Delmotte, kunstenaar Lutje Van Calbergh en oud-militair Franco Dejaeghere vervoegen de Waregemse Groen-afdeling.

“Dit is een heel mooi evenwicht en een lijst waar ik erg trots op ben”, zegt voorzitter en lijsttrekker Simon Wemel. “Wat ons bindt en samenbrengt, is de ambitie om onze stad beter te maken. Het is hier goed wonen in Waregem, maar we zijn ervan overtuigd dat het op veel vlakken nog een pak beter kan.”

Durven kiezen

Wemel stelde afgelopen weekend ook het programma voor. “Met onze slogan ‘Ruimte voor Waregem’ willen we de stad en haar inwoners meer ruimte geven. Zo willen we een halt toeroepen aan de betonnering en de overdreven toename van appartementen. De visie op wonen ontbreekt volledig. We willen ook ruimte creëren voor elke weggebruiker, van fietser, step en voetganger tot auto en bus. Durven keuzes maken is iets dat het huidige stadsbestuur heeft nagelaten.”

“We zetten in op ruimte voor verbinding en schenken meer aandacht aan wijken en deelgemeenten, ouderen en kwetsbaren. We ondersteunen duurzaam ondernemen en jonge starters. In het algemeen bieden we veel meer ruimte voor de jeugd. Jongeren moeten zich hier kunnen ontwikkelen en vermaken, zodat ze later niet allemaal verhuizen.”

“Tot slot ijveren we ook voor ruimte voor kansen en betaalbaar wonen, voor cultuur en voor inspraak. Ons uitgebreide programma met concrete acties, en de voorstelling van alle kandidaten vind je via www.groenwaregem.be.”