Van Cédric Decaestecker tot Peter Berghman, Lokaal Liberaal presenteert eerste acht namen voor de verkiezingen

Op de foto zien we achteraan Peter Berghman, Isabel Gruwez, Caroline Vanroose en Mario Destoop. Vooraan Cédric Decaestecker, Piet Delrue, Navayo Durie en Liselot De Decker. © (gf)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Lokaal Liberaal Roeselare stelt z’n eerste acht kandidaten voor in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Vier nieuwe mensen en vier liberalen met ervaring. Piet Delrue is lijsttrekker.

Van de jonge student Navayo tot de prille zestiger Peter. Lokaal Liberaal stoomt zich klaar voor de volgende verkiezingen en gaat volop voor een veilig, bruisend en actief Roeselare.

Een bekend gezicht in de stad is Cédric Decaestecker (44), gewezen algemeen directeur van Mercure Hotel, horeca & retail expert en businesscoach in de hotelwereld. Cédric is een gedreven ondernemer die als nieuwe kandidaat op de lijst zijn kennis en ervaring wil inzetten voor de lokale handelaar, voor toerisme en horeca.

Student bedrijfswetenschappen

Navayo Durie is de jongste op de lijst van Lokaal Liberaal, pas 18 geworden en student bedrijfswetenschappen. Zijn passie voor politiek toonde hij onlangs bij het bezoek van de premier aan Roeselare. Navayo wil zijn leeftijdsgenoten – die voor de eerste keer gaan stemmen – een verstandige keuze laten maken.

Isabel Gruwez woont in de Ardooisesteenweg en schitterde onlangs in het bekende TV-programma Andermans zaken als een betrokken partner en gedreven onderneemster. Isabel is zaakvoerder van Paperbirds, een kantoor voor freelance administratieve krachten. Ze is bedrijvenparkmanager en leidt een natuursteenfederatie. Ze wil vooral ondernemers samenbrengen.

Krottegemnaar in hart en nieren, Peter Berghman (60), is een man met vele petjes: jarenlang voorzitter van de ouderraad in het Klein Seminarie, bronsgieter, docent fotografie en nu actief in de wereld van het 3D-printen. Van alle markten thuis, maar vooral begaan met het reilen en zeilen in de mooie wijk Krottegem.

Mix aan kandidaten

Liselot De Decker (46) is alom bekend als gemeenteraadsvoorzitter. Poliverpleegkundige bij de kinderartsen in AZ Delta. Als mama van drie pubers wil ze zich vooral inzetten voor de veiligheid in onze stad. In het verkeer, rondom de scholen en op onze pleinen en straten.

“We starten met een mooie mix aan kandidaten. Van Rumbeke tot Krottegem, van student tot gedreven onderneemster. We stellen heel binnenkort nog nieuwe mensen voor”, aldus Liselot.

Afdelingsvoorzitter Mario Destoop (51) nam ook in 2018 deel aan de verkiezingen en wil met zijn ploeg het aantal zetels verdubbelen. Met zijn ervaring als directeur van een internationaal transportbedrijf in Zaventem zal hij alle kandidaten coachen en de campagne mee in goede banen leiden.

Winkelstraten

Omdat een bruisend Roeselare onder andere betekent dat onze winkelstraten moeten floreren heeft Caroline Vanroose zich ook opnieuw kandidaat gesteld. Caroline is al 15 jaar succesvol bezig met haar tweedehandswinkel voor babyuitzet en speelgoed in de Wallenstraat. Retail en lokale handel zijn haar stokpaardjes, ze wil er zich met nieuwe ideeën 100 % voor inzetten.

Schepen Piet Delrue (51) is de man van de sport, van het Koers Museum, de wijkcomités en zoveel meer. Hij trekt de lijst Lokaal Liberaal en wil werken aan een actief Roeselare. Investeringen in sport, in jeugd en in ontmoeten zijn z’n speerpunten. Piet neemt alle 39 kandidaten mee op sleeptouw in de overtuiging van een sterk resultaat voor de Roeselaarse liberalen.

“We hebben heel wat kunnen realiseren de voorbije zes jaar: 1788 blijft elk jaar groeien, we schaften onder meer de terrasbelasting af, we investeerden in sport en vrije tijd en we hebben Roeselare nog méér op de kaart gezet door bijvoorbeeld het bezoek van Lotte Kopecky en Jan Ullrich aan ons Koersmuseum. We staan met onze ploeg klaar om onze stad nóg beter te maken”, aldus Piet.