Simon Lagrange: “Fantastisch om drie keer op rij burgemeester van Zulte te mogen zijn”

Een glunderende Simon Lagrange tijdens zijn overwinningsspeech. © JF
Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

Simon Lagrange blijft nog zes jaar burgemeester van Zulte. Zijn partij Open Zulte haalde niet meer de monsterscore van 2018 maar behoudt comfortabel de absolute meerderheid. “Het is fantastisch om drie keer op rij burgemeester te mogen zijn.”

Het was lang wachten tot alle stemmen geteld waren in Zulte. Pas rond 18.30 uur was de definitieve uitslag bekend en besteeg Simon Lagrange het podium om de overwinning uit te roepen. “We hebben onze absolute meerderheid met een ruime voorsprong behouden en halen op een paar procentpunten na zelfs hetzelfde resultaat als onze historische overwinning van zes jaar geleden. We mogen onze gemeente nog zes jaar besturen en daar mogen we allemaal bijzonder fier op zijn.”

De burgemeester bedankte zijn kiezers en zijn partijleden en feliciteerde ook zijn tegenstanders met hun sterke campagne. “We hebben gevoeld dat de anderen sterker waren dan zes jaar geleden”, zegt Lagrange. “Wij hebben ook echt ons best moeten doen en hebben een aantal zaken heel goed moeten uitleggen. Ik wil CD&V/N-VA en Vlaams Belang dan ook feliciteren met hun behaalde stemmen en zetels. De verkiezingsdag was een zenuwoorlog voor mij. Het is niet omdat de vorige wedstrijd 5-0 was dat dit nu ook zo is. Vandaag was een nieuwe wedstrijd en ik ben heel blij om nog eens zes jaar burgemeester te mogen zijn.”