“Koude rillingen toen ik het nieuws vernam”: Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) blij dat cordon doorbroken is in ‘zijn’ Izegem

Stefaan Sintobin reageert opgetogen vanuit Brugge: “Hopelijk is het straks helemaal gedaan met dit belachelijke cordon sanitaire.” © Christophe De Muynck
Wouter Vander Stricht

Vlaams Belang doorbreekt het cordon sanitaire in West-Vlaanderen en doet dat in Izegem, de stad waar Stefaan Sintobin jarenlang het gezicht van de partij was. “We leveren twee schepenen. Wie had dat twintig jaar geleden durven denken?”

Stefaan Sintobin verhuisde naar Brugge om daar de partij nog meer op de kaart te zetten, maar het is in de stad waar hij opgroeide en ook lang voor Vlaams Belang in de gemeenteraad zetelde, dat het cordon wordt doorbroken.

“Ik kreeg koude rillingen toen ik het nieuws vernam uit Izegem dat het cordon doorbroken werd. Wie had 20 jaar geleden ooit durven denken dat het Vlaams Belang twee schepenen zou leveren in de meerderheid. Het is voor mij, als gewezen Vlaams Belang boegbeeld in Izegem, uiteraard een emotioneel moment maar wat ben ik opgetogen dat STIP+ de politieke moed had om het cordon te doorbreken. Ik wil dan ook Kurt Grymonprez, Nadia Staes en voorzitter Dominique Stove persoonlijk van harte bedanken voor deze historische beslissing.”

“Ik wens onze twee schepenen Sam Weyts en Filip Buyse enorm veel succes”

“Wie ongetwijfeld ook trots zou geweest zijn is onze, te vroeg overleden, afdelingsvoorzitter Rik Baert. En wie weet volgt Rik alles van hierboven. Uiteraard wil ik de hele Vlaams Belang ploeg in Izegem feliciteren met dit uniek moment en wens ik onze twee schepenen Sam Weyts en Filip Buyse enorm veel succes en doorzettingsvermogen toe. Op mijn steun zullen de komende zes jaar in ieder geval blijven rekenen.”

Sintobin hoopt dat dit straks ook elders poorten opent. “Als we hier zes jaar mee goed kunnen besturen, dan kan dat belachelijke cordon straks misschien helemaal tot het verleden horen.”