Geen gemeenteraadsverkiezingen in Lo-Reninge, maar stad promoot wel provincieraadsverkiezingen: “Cruciaal voor kleine lokale besturen”

Burgemeester Lode Morlion bij het stemhokje in het administratief centrum dat inwoners moet overtuigen om op zondag 13 oktober te gaan stemmen. © KVCL
Koen Van Colen
Koen Van Colen Medewerker KW

De stad Lo-Reninge roept de inwoners op om op zondag 13 oktober massaal naar de stembus te trekken voor de provincieraadsverkiezingen.

In Lo-Reninge vinden geen gemeenteraadsverkiezingen plaats omdat er maar één lijst is ingediend. Maar die dag wordt ook gestemd voor de provincieraad. Het stadsbestuur roept de inwoners op om toch massaal naar de stembus te trekken. “De provincie West-Vlaanderen speelt een cruciale rol voor kleine lokale besturen zoals Lo-Reninge”, zegt burgemeester Lode Morlion (Dynamisch). “Zonder provinciale steun zouden heel wat projecten in onze stad zoals de vele toeristische realisaties, de Digibanken, de aanleg van fietspaden en de rattenbestrijding om er maar enkele te noemen niet mogelijk zijn. Ook de gebiedswerking in het Esenkasteel in Diksmuide en de beleidsondersteuning zijn er dankzij de provincie West-Vlaanderen.”

Stemhokje

Om de bevolking warm te maken voor de provincieraadsverkiezingen, staat in de glazen gang van het administratief centrum in Lo een stemhokje met info over hoe je geldig moet stemmen en een overzicht van wat de provincie allemaal doet. In de eerstvolgende infokrant verschijnt een oproep om de inwoners aan te sporen om op 13 oktober naar de stembus te trekken.

Lees meer over: