“Een comeback zoals Trump”: oppositie reageert vol ongeloof op terugkeer van Anthony Dumarey als kandidaat-burgemeester

Oppositiepartij CD&V+ Oudenburg. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

“Onze eerste reactie is er een van ongeloof. Maar sinds Donald Trump en Connor Rousseau weten we dat comebacks vandaag snel lopen. Blijkbaar denkt men dat mensen makkelijk vergeten met wat zomerse belevingssaus. Iedereen die iets van politiek kent, zit hier werkelijk met open mond naar te kijken”, zeggen fractieleider Peter Velle, voorzitter Bart De Rudder en secretaris Sofie Sanders van CD&V+.

“CD&V+ Oudenburg heeft de forensische audit rond de burgemeester niet gelekt, omdat wij de privacy van alle betrokkenen, het geheim van het onderzoek en het onderzoek zelf niet willen schenden en belemmeren. Dat maakt het makkelijk voor Open VLD om te blijven doen alsof er niets aan de hand is, maar is ronduit verwoestend voor de geloofwaardigheid van de politiek en het engagement dat mensen daarin nog willen opnemen. Open VLD ontloopt daar totaal haar verantwoordelijkheid”, klinkt het.

Onverenigbaar

Ook huidig coalitiepartner N-VA reageert: “N-VA Oudenburg draagt deontologie hoog in het vaandel. De Audit van vorig jaar heeft aangetoond dat vastgoed in combinatie met een politiek mandaat eigenlijk onverenigbaar is. Er zijn zaken gebeurd die niet kunnen, maar het is niet aan ons om hierover uit te wijden. Het feit dat Open VLD na wat er vorig jaar is bekendgemaakt, kiest om met Anthony Dumarey als lijsttrekker naar de verkiezingen te gaan, is een zeer duidelijk statement van de partij.”