Delphine Jodts (44) wordt lijsttrekker van ‘Voor 8560’: “Partij staat symbool voor een frisse koers en een nieuw begin”

Delphine Jodts wordt lijsttrekker van de Wevelgemse onafhankelijke partij ‘Voor 8560’. © GF
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Bij de onafhankelijke lijst Voor 8560 wordt Delphine Jodts (44) de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Wevelgem op zondag 13 oktober. Ze werkt op de 101-centrale van de federale politie in Brugge. Door te kiezen voor een vrouwelijke lijsttrekker hecht Voor 8560 veel belang aan gendergelijkheid en diversiteit. “Voor 8560 staat symbool voor een frisse koers en een nieuw begin”, vertelt Delphine.

“Enkel het welzijn en de welvaart van Moorsele, Wevelgem en Gullegem staat centraal. Door mijn job is veiligheid prioritair voor mij. Het is duidelijk dat er meer moet worden ingezet op een veilig 8560. Zo moet de politie zichtbaarder aanwezig zijn in het straatbeeld en moet er een nauwer contact komen tussen de inwoners en de wijkagent. Het permanent evalueren van het doven van de straatverlichting is een van onze actiepunten. Ook van een Buurt Informatienetwerk en een betere verkeersveiligheid moet er dringend werk worden gemaakt.”

Nieuw lokaal project

Delphine Jodts is de dochter van Marc Jodts en Mireille Seurynck. Van de zes partijen die gaan deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen is ze de enige vrouwelijke lijsttrekker. Voor 8560 is een nieuw lokaal project richting de gemeenteraadsverkiezingen. Het idee werd in juli voorgesteld. “Onze focus ligt enkel op de toekomst van Wevelgem, Gullegem en Moorsele en staat helemaal los van de Vlaamse of nationale politiek”, zegt de lijsttrekker. “We maken ons volledig programma binnenkort bekend, maar onze ‘targets’ zijn: Voor een veilig 8560, Voor een aantrekkelijk 8560, Voor een leefbaar 8560, Voor een ondernemend 8560 en Voor een zorgzaam 8560. We zijn trouwens nog op zoek naar enkele geïnteresseerden om onze lijst te versterken.”

Geïnteresseerden kunnen zich wenden tot: doemee@voor8560.be. De lijsten moeten worden ingediend tegen uiterlijk half september.