De kogel is door de kerk: coalitie met CD&V, Vooruit en Lokaal Liberaal doet verder in Roeselare

Het nieuwe schepencollege is eigenlijk gelijk aan het vorige schepencollege, met Tom Vandenkendelaere als voorzitter van de gemeenteraad. © stefaan beel
Bart Crabbe
Bart Crabbe Medewerker KW

De coalitie die Roeselare de komende zes jaar zal leiden blijft ongewijzigd. Daarbij gaat burgemeester Kris Declercq met zijn CD&V opnieuw in zee met Lokaal Liberaal en Vooruit. Ook de schepenambten blijven gelijk.

“Op 13 oktober 2024 koos de Roeselarenaar voor positieve zekerheid en een eerlijk, luisterend bestuur waarbij de huidige ploeg werd gevalideerd. De voorbije dagen luisterde ik naar alle Roeselaarse partijen, om er de krachtigste punten van elk van de partijen waar gedragenheid over bestaat te verwerken in een stadsprogramma dat Roeselare en de Roeselarenaar sterker wil maken en verbinden, waarbij zowel veilige levenskwaliteit en een sociaal en ondernemend beleid, ook in onze deelgemeenten, voorop staan”, stelt Kris Declercq (CD&V-Lijst Burgemeester).

“Gezonde lucht, een betrokken welzijnsbeleid tegen armoede en uitsluiting, betaalbaar wonen en integratie van elke Roeselarenaar, zijn hierbij belangrijke speerpunten”, duidt Michèle Hostekint (Vooruit). “Wij willen verder inzetten op een betaalbare, sociale, groene en gezellige stad met het welzijn van het kind voorop.”

“Het DNA van Roeselare als stad vol durf en initiatief, moeten we koesteren en versterken”, bevestigt Piet Delrue (Lokaal Liberaal). “In deze ploeg willen we werk maken van ruimte voor onze verenigingen, een bereikbare mobiliteit en gerichte ondersteuning van onze wijken.”

“We zetten de weg van een beleid tussen de mensen verder: met inspraak en betrokkenheid van elke Roeselarenaar reiken we met vernieuwde en toegankelijke gemeente-, advies- en wijkraden de hand uit naar iedereen, over partijgrenzen heen, om samen stadsmakers te zijn.”

Sterk team vol ervaring

De stadscoalitie bestaat uit 8 schepenen (Nathalie Muylle, Matthijs Samyn, Bart Wenes, Francis Debruyne, Mieke Vanbrussel, Stefaan Van Coillie (CD&V-Lijst Burgemeester)), Michèle Hostekint (Vooruit), Piet Delrue (Lokaal Liberaal) en burgemeester Kris Declercq (CD&V-Lijst Burgemeester). Tom Vandenkendelaere (CD&V-Lijst Burgemeester) wordt de nieuwe voorzitter van de Roeselaarse gemeenteraad.

(Later meer)