“De fauw laat mij vallen. Ik was te weinig bezig met handjes schudden”: Mercedes Van Volcem (Voor Brugge) ontgoocheld na verkiezingen

Redactie KW

Uittredend financiënschepen Mercedes Van Volcem (Voor Brugge) reageert ontgoocheld omdat haar verliezende liberale partij vanaf december niet meer tot het Brugs stadsbestuur zal behoren: “Ik was een loyale partner om vooruitgang te boeken in dossiers. Vooruit viel Dirk De fauw aan in dossiers over de bussen en de ziekenhuisfusie. Hij werd zelfs door hen Joe Biden genoemd.”

“Ik had vertrouwen, maar de kiezer beloonde Dirk De fauw en niet onze partij. Dirk en ik waren nochtans een sterk duo, ik was misschien te weinig bezig met handjes schudden en recepties doen, maar werkte heel hard voor de Bruggeling en liet ook De fauw scoren. Hij beloont nu Vooruit, de slechte leerling van de klas.”

Goede band

“Ik had een getekend engagement dat hij wou verder besturen: getekend door Hilde Crevits en Franky Demon om samen een derde partij te zoeken. Er zijn in de politiek weinig mensen uit één stuk. Weinigen zijn betrouwbaar. Ik had nooit gedacht dat De fauw mij zou laten vallen. We hadden nochtans een goede band. Voor Brugge zal nu oppositie voeren, want er zijn grote uitdagingen in onze stad.”

“Dat ik Mercedes’ stemmen zou afgepakt hebben en met alle pluimen wegloop, is de waarheid geweld aandoen” – Dirk De fauw

Dirk De fauw zucht bij deze kritische woorden: “Open VLD was in de vorige legislatuur al te goed bedeeld met twee schepenen voor een partij met amper zes zetels. Nu zijn de liberalen gehalveerd: met amper drie verkozen gemeenteraadsleden eisen ze opnieuw een schepenzetel op. We moeten ernstig blijven, Voor Brugge is de grote verliezer van de verkiezingen in Brugge.”

“Het zou niet logisch zijn dat verliezers blijven mee besturen. Ik geef toe dat ik goed samengewerkt heb met Mercedes Van Volcem, maar we moeten rekening houden met hetgeen de kiezers zondag beslist hebben. Dat ik Mercedes’ stemmen zou afgepakt hebben en met alle pluimen wegloop, is de waarheid geweld aandoen.”