CD&V zet met Marijke en Dorothy in op lokaal verenigingsleven: “Nadruk leggen op familiale karakter van onze badstad”

Met Dorothy Marrannes en Marijke Vileyn haalt CD&V heel wat ervaring binnen. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Met Dorothy Marrannes en Marijke Vileyn lost CD&V opnieuw twee namen voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. “Twee dames die al decennialang stevig geëngageerd zijn in het verenigingsleven van onze badstad”, zegt Sandy Buysschaert.

Dorothy Marrannes en Marijke Vileyn brengen vanuit dat engagement heel wat ervaring, kennis en ideeën mee, zegt lijsttrekker Sandy Buysschaert. “En dat zowel op vlak van cultuur als van toerisme en lokale economie, aangezien ze ook in verschillende adviesraden zitten. Met Dorothy en Marijke benadrukken we kortom nog eens de sterke verankering van onze lijst in het verenigingsleven. Marijke is een positieve, sociaal bewogen vrouw die geboren en getogen is in Blankenberge. Ze was lang bestuurslid en voorzitter bij Markant en professioneel actief als manager bij Bpost”, klinkt het.

“Ik wil meer budget voor brede cultuur” – Dorothy Marrannes

Marijke Vileyn groeide op in het hotel van haar ouders. “Ik weet dus als geen ander hoe belangrijk het toerisme is voor onze badstad. Maar ook voor wie daar niet economisch afhankelijk van is, zijn er heel wat voordelen aan het toerisme verbonden. Het betekent namelijk dat er altijd wel ergens een leuke activiteit is waar je als inwoner van kunt meegenieten.”

Alleenstaanden

Wat er beter kan? “In ons toeristisch beleid moeten we meer de nadruk leggen op het familiale karakter van onze stad. En we mogen ook niet blind zijn voor de vele uitdagingen die het toerisme met zich meebrengt. Er is nood aan maatregelen op maat van de grote massa, die evenwel ook rekening houden met de permanente bewoners. Mijn aandacht gaat daarbij spontaan uit naar de alleenstaanden: ik zit zelf in die situatie en weet dat het voor deze grote groep Blankenbergenaars soms echt wel moeilijker is, financieel maar ook sociaal. Of het nu over alleenstaande moeders of alleenstaande senioren gaat, beslissingen zijn niet altijd voldoende op die doelgroep afgestemd en daar willen we met CD&VPLUS dringend veel meer aandacht voor”, klinkt het.

Seniorenraad

Ook Dorothy Marrannes is geboren en getogen in Blankenberge. “Ze was tijdens haar professionele loopbaan actief als bediende bij onze alom bekende Melkcentrale, werkte daarna nog 25 jaar bij een kinderboetiek en bij Carrefour in Blankenberge”, zegt Sandy Buysschaert. “Na mijn actieve loopbaan was van stilzitten geen sprake”, aldus Dorothy Marrannes. “Ik ben al 27 jaar lid van de Cultuurraad waarvan meer dan 20 jaar als ondervoorzitter, daarnaast ben ik bestuurslid in de beheerraad cultuur/bibliotheek en bestuurslid van Markant. Voor de CD&V-senioren ben ik voorzitter en zetel ik in de seniorenraad.”

Street art

“Als lid van de Cultuurraad heb ik meegewerkt aan schitterende, tentoonstellingen zoals die van Frans Masereel, Roger Raveel, Nick Ervinck en Rudi Pillen. Stuk voor stuk prestigieuze tentoonstellingen. Samen met de Cultuurraad hebben we ook nationale en internationale groepen laten optreden ter gelegenheid van de jaarlijkse uitreiking van de Cultuurprijs. Ik heb bovendien hard gewerkt voor ons cultuurabonnement. De komende jaren zou ik graag wat meer budget zien gaan naar cultuur in de breedste zin. Ik zie heel wat mogelijkheden om Blankenberge zowel nationaal en zelfs internationaal meer op de kaart te zetten en een breder publiek aan te spreken. Beaufort is een goed voorbeeld. Daarnaast moeten we ook andere doelgroepen aanspreken. Een streetart-festival zou bijvoorbeeld zeker op onze toeristisch-culturele agenda moeten staan. Niet zomaar een kopie van bestaande events in andere steden, maar eentje met een totaal andere en eigen insteek”, besluit ze.