CD&V+ en N-VA Visie sluiten monstercoalitie in Jabbeke: “We moeten durven luisteren naar de bevolking”

Het schepencollege voor de komende zes jaar in Jabbeke. © GF
Redactie KW

Zondagmorgen bereikten CD&V+ en N-VA Visie een akkoord over een coalitie in Jabbeke. Beide partijen gaan samen in zee. CD&V+ krijgt naast het burgemeesterschap van Frank Casteleyn drie schepenen. N-VA Visie krijgt twee schepenen en het voorzitterschap van de gemeenteraad.

Het is alvast een monstercoalitie want met elf gemeenteraadsleden van CD&V+ en zeven van N-VA Visie is er op een gemeenteraad van 23 mensen slechts plaats voor vijf oppositieleden: Vooruit (2), Team 8490 (2) en Vlaams Belang (1). “We moeten durven luisteren naar de bevolking en de bevolking heeft hen een mandaat gegeven”, motiveert Frank Casteleyn, voorzitter van CD&V+ de afronding van de onderhandelingen. “N-VA Visie vertegenwoordigt dus heel wat inwoners van Jabbeke en we willen echt wel luisteren naar hun mening. Dat is democratie. Daarom lijkt dit ons de meest aangewezen coalitiepartner.”

Burgemeester wordt uiteraard Frank Casteleyn. CD&V+ behoudt de schepenen Chris Bourgois, Wim Vandenberghe en Claudia Coudeville. Voor N-VA Visie worden Piet Berton en ietwat verrassend Philippe Vandaele de schepenen. Geert Orbie wordt voorzitter van de gemeenteraad. De bevoegdheden van de schepenen en voorstelling van het nieuwe bestuur wordt later op de dag bekendgemaakt. (PA)