Burgerpartij ‘Voor 8560’ in Wevelgem voert campagne met een …ezel: “Want hij stoot zich geen twee maal aan dezelfde steen”

‘Voor 8560’ komt met een opvallend initiatief ‘financiële opvoeding’ met in de hoofdrol lijsttrekker Delphine Jodts, lijstduwer Philip Sergeant en... een ezel. © gf
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

In Wevelgem pakt de onafhankelijke burgerpartij ‘Voor 8560’ op Facebook uit met enkele ludieke filmpjes in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober. ‘Voor 8560’ noemt het opvallend initiatief ‘financiële opvoeding’ met in de hoofdrol lijsttrekker Delphine Jodts, lijstduwer Philip Sergeant en… een ezel.

“We merken dat heel wat inwoners van Wevelgem, Gullegem en Moorsele niet op de hoogte zijn over het financieel beleid in de gemeente”, zegt Delphine Jodts. “Tijd om daar verandering in te brengen. De filmpjes gaan steeds over enkele hete financiële hangijzers. We starten de reeks met het prijskaartje van Gent-Wevelgem, maar ook de gemeentelijke schuldenlast en de retributiekosten voor verenigingen komen aan bod.”

“Laat onze inwoners via een referendum beslissen of de aankomst van Gent-Wevelgem hier kan blijven en tegen welke prijs”

“Ons belastinggeld moet steeds verstandig worden geïnvesteerd. Laat onze inwoners via een referendum beslissen of de aankomst van Gent-Wevelgem hier kan blijven en tegen welke prijs. Een verhoging van de jaarlijkse bijdrage van 300.000 euro is niet aan de orde zonder garantie op een meerwaarde voor onze gemeente. Deze middelen kunnen nuttiger worden ingezet om meer lokale betrokkenheid en economische voordelen te bieden. De afhankelijkheid van één groot evenement moet verminderen om een meer diverse evenementenkalender te creëren.”

Verstandig investeren

“We vinden het belangrijk om de inwoners van Wevelgem, Gullegem en Moorsele correct te informeren over de exacte bedragen die hier circuleren. In het vierde en laatste filmpje tonen we hoe het wel moet, want ons belastinggeld moet steeds verstandig worden geïnvesteerd. Onze burgers moeten de kans krijgen om zelf te kunnen beslissen wat er met hun geld gaat gebeuren door meer volksraadplegingen te organiseren.”

Een ezel speelt de centrale rol in de filmreeks. “Dit is niet toevallig gekozen, want een ezel beschikt over heel wat symbolische eigenschappen. Het is een heel slim kuddedier die de (schulden)last moet dragen van iedereen”, verduidelijkt Philip Sergeant. “Hij is trouw en staat symbool voor werkkracht, maar het allerbelangrijkste is dat een ezel zich niet twee keer stoot aan dezelfde steen…”

Lees meer over: