Aurely Paternoster én Timothy Buyse kiezen voor Vooruit Ingelmunster: “Niet beloven, maar doén”

Timothy en Aurely zijn twee nieuwkomers bij Vooruit. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op zondag 13 oktober kan je op de lijst van Vooruit ook stemmen op Aurely Paternoster en Timothy Buyse, die als nieuwkomers op deze lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zullen prijken. “We zijn geen partij van praatjes, wél van snelle realisaties”, zegt Aurely, waarmee ze verwijst naar het extra zebrapad aan het Kruidvat dat dankzij Vooruit werd gerealiseerd.

Aurely (27) is de mama van Nathan (10) en Eleonore (3). Ze woont in de Bruinbeekstraat 104. Zij is de kleindochter van wijlen Eric Demasure uit de Oostrozebekestraat en Nadine Tiebergijn uit de Bruinbeekstraat. Ze werkt als huishoudhulp bij Hulp In Huis. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en een bezoek brengen aan een restaurant of taverne.

Timothy (26) is de partner van Eline Couvreur, met wie hij in de Bruggestraat 230d woont. Zijn grootouders en ouders woonden altijd in Ingelmunster, zodat hij hier ook opgroeide. Hij werkt als verkoper bij Plafomat in Beveren-Leie en is een grote supporter van Club Brugge. Hij speelt ook minivoetbal.

Aurely is afkomstig uit Ingelmunster. “Mijn opa Eric runde de trappenzaak Demasure in de Oostrozebekestraat. Vroeger zat pépé in de politiek bij de PVV.”

Extra zebrapad

“Politiek sprak mij altijd al aan en dat bleef mij boeien. Ik kreeg de vraag van Veerle Declercq en dochter Liesbeth Holvoet of ik me bij Vooruit wilde engageren. Ik twijfelde geen seconde. Sinds september 2023 maak ik deel uit van Vooruit-Ingelmunster. Ik amuseer mij en hoop heel wat te kunnen realiseren in Ingelmunster. Samen met collega Kurt Soenens konden we een extra zebrapad verkrijgen aan het Kruidvat in de Oostrozebekestraat. Tegen 1 september moet dat worden gerealiseerd. Logisch toch, want dan begint het nieuwe schooljaar.”

Timothy sloot zich aan op vraag van Kurt Soenens en zijn zoon Jens, met wie hij goed bevriend is. “Vader en zoon vonden dat ik dat goed zou doen. Ik twijfelde niet en besloot samen te werken. Mijn focus ligt op de jeugd, die opnieuw over een lokaal moet beschikken. Ik denk dan natuurlijk aan Jeugdhuis Kontrabas. Ook de sport draagt mij een warm hart toe. Op de wijkpleintjes moeten er nog méér sporttoestellen worden geplaatst.”

“Het béste alternatief!”

Is het niet te stil rond Vooruit? “Ik vind van niet. We zijn goed bezig. Vooruit blijft groeien in eigen gemeente. Dat zal goed zijn met de verkiezingen”, knipoogt Timothy. Aurely vult aan: “De meerderheid zal ons nodig hebben. Wij hebben vanuit de oppositie toch wel wat werk verzet en voor verandering gezorgd. Daar zijn wij ook trots op. We doen wat we zeggen en we realiseren onze puntjes. Wij zijn het béste alternatief! We zetten ook veel in op sociale media. We zien het écht waar zitten. Pas in september stellen we onze lijst voor. We willen mensen op onze lijst plaatsen die gemotiveerd zijn. Niet zomaar mensen om een lijst op te vullen. Wie erbij komt, moet actief meewerken én blijven meewerken.”

Momenteel is Kacem Mommerency uit de Oliekouterstraat ad-interim voorzitter tot aan de verkiezingen. Samen met Liesbeth Holvoet runt hij de partij. ‘Voorzitter’ Enigo Vandendriessche is nu met ‘ouderschapsverlof’ na de geboorte van zijn tweede kindje. “We zullen uitpakken met een sterk programma dat we de komende jaren willen realiseren. Of we opnieuw de meerderheid zullen behalen na zes jaar oppositie? We hopen het, ‘t zit erin. We doen er alles aan zodat we vanaf december 2024 weer mee kunnen helpen besturen.” Het worden drukke weken voor Vooruit. Op zondag 21 juli stonden ze op de rommelmarkt van Hazekapel in de Doelstraat. Eind september staan ze met de kermis op de braderie. “We beseffen dat het niet gemakkelijk zal worden, maar we zullen ons uiterste best doen”, stipt Aurely aan. Timothy knikt en besluit: ‘Ook voor de senioren zetten we ons in. We willen ze ‘soigneren’, hen erbij betrekken.”

timothy.buyse@telenet.be, aurelypaternoster9@gmail.com, kacem.mommerency@hotmail.com