Actie! stelt lijst en programmapunten voor: “Van en voor Diksmuide”

Op de foto zien we vooraan lijsttrekker Koen Coupillie, samen met de volledige lijst. © GF
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Op zondag 8 september opende Actie! in Diksmuide hun campagnehuis op de hoek van de Grote Markt, waarbij ze ook de hun thema’s en hun lijst voorstelden. Actie! trekt naar de kiezer met een flink aantal punten, voorgesteld door Koen Coupillie en Kurt Vanlerberghe. Hun slogan is ‘Van en voor Diksmuide’.

N-VA, Idee en Vooruit trekken samen met enkele onafhankelijken met één gezamenlijke lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen. Financieel beleid, aanpakken van duurzame investeringen en meer leven in de stad zijn een paar van de punten. “Naast een aantal vaste waarden is er ook de nood aan kinderopvang, het aanpakken van kinderarmoede, eenzaamheid tegengaan, een klusjesdienst uitbouwen, de kwaliteit van zorg in het Yserheem als topprioriteit en het verhogen van de maximum toegelaten snelheid op een aantal gewestwegen door die van 70 km/uur naar 90 km/uur te brengen”, somt Kurt Vanlerberghe nog een paar punten op. “Verder op ons programma staat ook de afwerking van de zuidwestelijke omweg en een noordwestelijke omleidingsweg met bypass rond Pervijze aanleggen. En ook voetpaden verder aanpakken en straten verder vernieuwen.”

Andere punten zijn ook het uitbreiden van de centrumparkings, drugs en overlastproblematiek aanpakken, steun aan de MUG-heli vergroten, cashautomaten in de dorpen, cultuurbeleving en kleinhandel uitbreiden. Diksmuide aantrekkelijk maken om er te wonen, te werken en voor de toeristen. Meer fuiven voor de jongeren, de stad financieel gezond maken, betaalbaar wonen en eigen energie opwekken maximaliseren.

De volledige lijst:

1. Koen COUPILLIE

2. Katleen WINNE

3. Bieke MOERMAN

4. Kurt VANLERBERGHE

5. Mieke VANROBAEYS-BAILLEUL

6. Els LEENKNECHT

7. Thierry HARDY

8. Isabelle BOUCKENOOGHE

9. Bart GOUWY,

10. Jonas DEBAILLIE

11. Maja VERMEULEN,

12. Nathalie DUYCK,

13. Bert LARIDON

14. Sofie MYCKE

15. Bjorn DEBACKERE

16. Zoë DE HANTSETTERS

17. Joren RAMBOER

18. Christophe PIRON

19. Danté CORNEILLIE

20. Sien CALLEBERT

21. Inez BROUCKE

22. Joël VANCOPPENOLLE

23. Inge CLAEYS

24. Frank DE SMET

25. Marc DEPREZ