Kris Declercq glundert na verkiezingsoverwinning: “Roeselarenaar heeft hele coalitie beloond voor beleid”

Kris Declercq glundert, zijn partij blijft de grootste in Roeselare. © (foto a-SB)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Kris Declercq toonde zich opgetogen met de verkiezingsresultaten in de Rodenbachstad. Zijn partij verliest dan wel een procent en een zetel, maar blijft wel met kop en schouders de grootste. Dat Vlaams Belang een flinke sprong zou nemen, had hij verwacht. Een bezorgdheid die hij meeneemt.

“Ik ben heel gelukkig met de keuze van de Roeselarenaar”, glundert Kris Declercq. “Ze hebben gestemd voor een positief beleid waarbij het volledige team van de burgemeester werd bevestigd. Wij blijven ongeveer status quo en dat is ook het geval voor de coalitiepartners Lokaal Liberaal en Vooruit. Dat betekent dat we op zich met dezelfde ploeg verder kunnen.” Waarmee hij niet wil bevestigen dat dit ook de coalitie wordt. Officieel mag er pas vanaf middernacht over gesproken worden. “Ik ben sowieso van plan om met alle Roeselaarse partijenin gesprek te gaan. Ook met Vlaams Belang, inderdaad.”

De grote sprong voorwaarts van Vlaams Belang is de burgemeester dan ook niet ontgaan. “Het bevestigt waar we al een tijdje mee bezig zijn en ik wil de bezorgdheden van de kiezers van het Vlaams Belang niet negeren. Dat zijn ook mijn zorgen. We zullen verder blijven inzetten op aandachtspunten zoals veiligheid en criminaliteit.”