Jean-Marie Dedecker wil niet in zee met Open VLD in Middelkerke

Jean-Marie Dedecker en Janna Rommel-Opstaele. © EF
Redactie KW

Radio 2 West-Vlaanderen liet woensdag vijf rivaliserende politieke koppels het tegen elkaar opnemen op de kabellift Cordoba in Westouter. Jean-Marie Dedecker zei in de zetellift tegen burgemeester Janna Rommel-Opstaele dat hij niet met haar partij wil samenwerken.

“We plaatsten enkele politieke kopstukken uit steden of gemeenten waarvan wij vermoeden dat het een spannende verkiezingsstrijd zal worden samen in een zetel van de lift”, aldus Orfee Geldhof van Radio 2. “Hun gesprek werd gefilmd en we lieten ze vragen stellen aan elkaar. Ze mochten elkaar uiteraard niet uit de zetellift duwen (lacht).”

Een koppel dat de lucht in ging, was burgemeester Janna Rommel-Opstaele (Open VLD) van Middelkerke en Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker). “Het was natuurlijk leuk”, aldus die laatste. “Maar ik maakte er toch gebruik van om de burgemeester duidelijk te maken dat ik na de verkiezingen niet wil samenwerken met haar partij Open VLD. Ik heb het wanbeleid van deze coalitie aangeklaagd. Ik kan toch moeilijk voor verandering zorgen als ik met die mensen in zee zou gaan. Behalve als de kiezer het onmogelijk maakt natuurlijk.”

Dedecker wil met andere partijen een coalitie tegen Open VLD maken.

Renaat Landuyt en Pol Van Den Driessche.
Renaat Landuyt en Pol Van Den Driessche.© Radio 2

Even later namen ook Emmily Talpe (Open Ieper) en Katrien Desomer (CD&V), twee Ieperse kopstukken, plaats in de zetel. “Ik had eerlijk gezegd nog nooit plaatsgenomen op de kabelbaan, maar het ging heel vlot”, aldus Talpe.

Emmily Talpe en Katrien Desomer.
Emmily Talpe en Katrien Desomer.© EF

Het moet heel goed zijn meegevallen, want de twee dames gingen daarna in dezelfde wagen naar huis. Benieuwd of dat een voorteken is voor 14 oktober. Francis Benoit en Carl Vereecke nemen woensdagnamiddag nog plaats namens Kuurne.

De radioreportages worden volgende week uitgezonden in ‘Start je Dag’ op Radio 2.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.