Immanuel De Reuse stijgt tien procent met Vlaams Belang in Roeselare: “Hoop op goed gesprek met Kris Declercq”

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Immanuel De Reuse is met Vlaams Belang de tweede grootste partij in Roeselare. De partij haalt bijna 25 procent, ongeveer tien procent meer dan zes jaar geleden. “De kiezer heeft ons beloond voor sterk oppositiewerk”, aldus Immanuel.

“Met vier extra zetels zullen we versterkt in de raad aanwezig zijn en ons werk kunnen verder zetten, we gaan sowieso onze rol spelen”, klinkt het in een eerste reactie.

Vooraf had Immanuel gehoopt om met Vlaams Belang de grootste partij te zijn in Roeselare, net zoals bij de twee recentste verkiezingen. Bij de federale verkiezingen in juni haalden ze zelfs ruim 28 procent. Nu bijna 25 procent. “Uiteraard hoop je daar wel op”, is de kopman eerlijk. “Het initiatiefrecht ligt nu bij een ander. Ik hoop dat de democratische hygiëne zal meespelen en dat er een ernstig gesprek komt met kandidaat-burgemeester Kris Declercq. Heel wat van onze aangebrachte punten werden deze campagne opgepikt door CD&V. De Roeselarenaar heeft ons als tweede grootste partij gekozen, hopelijk resulteert dat eindelijk in een rechts beleid voor Roeselare. De lage opkomst toont dat de kiezer geen vertrouwen meer heeft in de huidige politiek.”

De lijsttrekker had zondagavond nog enkele verplichtingen, maar het gaat sowieso nog naar partijlokaal De Gezelle op het Stationsplein in Roeselare. “Het wordt sowieso een stevig feestje. Dit is een mooie dag voor onze partij!”