Georges Leekens wil schepen worden in Oostkamp

Georges Leekens in fitness Healthpoint in Brugge, waar hij live geïnterviewd werd voor Radio 2 West-Vlaanderen. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Georges Leekens, lijstduwer voor CD&V in Oostkamp, wil schepen van Sport worden. Dat zei hij maandagmiddag op Radio 2 West-Vlaanderen.

Aanvankelijk had Georges Leekens, voormalig trainer van onder meer Club en Cercle Brugge, KV Kortrijk en de Rode Duivels, aangegeven de Oostkampse CD&V-lijst alleen maar te willen steunen. Maar nu hij niet langer bondscoach van Hongarije is, reikt zijn ambitie toch hoger.

“Als ik op 14 oktober een goede score behaal en het mij gevraagd wordt, dan wil ik graag schepen worden in Oostkamp”, aldus Leekens. “Uiteraard in overleg met burgemeester Jan de Keyser, voor wie ik veel respect heb. Sinds ik geen coach meer ben in Hongarije, heb ik meer tijd voor politiek. Ik woon dan ook zo veel mogelijk vergaderingen bij. Ik voel me goed in Oostkamp, waar ik ondertussen – met wat onderbrekingen – al 18 jaar woon. Ik kom hier tot rust en wil graag helpen om het beleid, ook op vlak van sport, naar een nog hoger niveau te tillen.”

Dat hij nu toch een politiek mandaat ambieert, betekent niet dat Georges Leekens met pensioen gaat als voetbaltrainer. “Neen, dit is niet per definitie het einde van mijn trainerscarrière. Maar momenteel heb ik tijd voor politiek.”

Huidig schepen van Sport Franky De Jonghe ligt alvast niet wakker van de wensen van Leekens: “Dat is natuurlijk een reclamestunt… Maar zelf zit ik er niet zoveel mee in. Ik heb mijn werk tot op heden goed gedaan.”

(PDV/PH-foto Davy Coghe)