Gemeentebelangen Heuvelland stelt twee jonge kandidaten voor

Tom Gheeraert

Na Valerie Deknock vorige week stelde Gemeentebelangen Heuvelland dinsdagavond twee nieuwe jonge kandidaten voor: Jolien Deklerck uit Wijtschate en Joachim Kestelyn uit Westouter.

Jolien Deklerck uit Wijtschate is de dochter van Gino Deklerck en Ann Dubois, en woont in de Houthemstraat. Ze is leidster in Chiro Wij(t)schateren, actief in de jeugdraad en al jaren monitor op de speelpleinwerking in Heuvelland. Jolien studeert momenteel bachelor milieu-en preventiemanagement in Brussel.

Jolien Deklerck: “Door de speelpleinwerking en de chiro kwam ik al vaak in contact met het bestuur. Het viel me op dat het bestuur echt begaan is met jeugd, en dat de inbreng van jongeren ook serieus genomen wordt. Ik was betrokken bij de werkgroep die de plannen voor de omgeving van de sporthal mocht helpen uittekenen. Die plannen werden opgemaakt in samenspraak met alle gebruikers en zijn momenteel volop in uitvoering. Ik kijk al uit naar het resultaat. Op die manier wil ik me ook de komende jaren voor Heuvelland inzetten. Voor jeugd, jonge gezinnen en iedereen die er samen met ons een bruisend Heuvelland van wil maken.”

Tweede nieuwe kandidaat is Joachim Kestelyn uit Westouter. Joachim is de zoon van Johan Kestelyn en Anne Goudeseune, en woont in de Blauwpoortstraat. Hij is leider in KSA Westouter, speelde jarenlang voetbal bij FC Westouter en werkt als vertegenwoordiger.

Joachim Kestelyn: “Toen Gemeentebelangen me vroeg om me te engageren in de partij, hoefde ik niet lang te twijfelen. Het is een groot voordeel dat Gemeentebelangen een lokale lijst is, die niet aan partijen gebonden is. Zo kan je werken in het belang van de gemeente, zonder aan partijpolitiek te moeten doen. Ik zag de afgelopen jaren dat heel wat geïnvesteerd werd in jeugd en sport, en dat zorgt ervoor dat de gemeente echt weer aantrekkelijk wordt voor jongeren. Er kwamen heel wat nieuwe speelzones bij (Wijtschate, Kemmel, Nieuwkerke, Kosmos), maar ook in de voetbalinfrastructuur wordt opnieuw fors geïnvesteerd. FC Westouter zal dit najaar bijvoorbeeld nieuwe kleedkamers kunnen bouwen. Ik wil me de komende jaren dan ook verder inzetten om de stem van de jeugd in het bestuur te brengen. Verder ligt ook de sport me nauw aan het hart, ook daar wil ik me de komende jaren voor inzetten.”

Schepen Wieland De Meyer: “We zijn heel erg tevreden met de nieuwe inbreng in de partij. De stem van de jeugd in de politiek is niet altijd genoeg vertegenwoordigd. Nu we met vier jongeren zijn in de partij Gemeentebelangen, zijn we duidelijk de partij zullen zijn die de jeugd het sterkst zal vertegenwoordigen. De nieuwe kandidaten zijn twee jongeren die geëngageerd zijn in tal van verenigingen en organisaties, ze geven nu dus ook al duidelijk blijk van engagement. Hun inbreng zal ervoor zorgen dat het beleid nog meer kan afgestemd worden op de noden van de jeugd.”

OCMW-raadslid Bieke Dewaele: “Zes jaar geleden was ik net 18 toen ik deelnam aan de verkiezingen. Erg jong, maar in de afgelopen jaren heb ik al enorm veel ervaring opgedaan en kon ik al 3 jaar mijn steentje bijdragen in de OCMW-raad. Het is dan ook erg positief dat we bij de komende verkiezingen met een nog grotere ploeg jongeren naar de kiezer kunnen trekken. We hopen op een goede vertegenwoordiging in de gemeenteraad, en rekenen daarvoor op de steun van de jeugd in Heuvelland.” (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.