Gemeentebelangen Heuvelland presenteert volledige lijst voor verkiezingen

Als eerste partij in Heuvelland kan Gemeentebelangen een volledige lijst voorstellen. © EF
Redactie KW

Als eerste partij in Heuvelland kan Gemeentebelangen een complete lijst voorstellen.

Eerder dit jaar werd al bekendgemaakt dat Marc Lewyllie de lijst zal trekken en in tandem voor het burgemeesterschap gaat samen met Wieland De Meyer. Bij een goed verkiezingsresultaat is het de bedoeling dat Marc Lewyllie de legislatuur start als burgemeester en tijdens de legislatuur de sjerp overdraagt aan Wieland De Meyer. Schepen Hilde Stragier vervolledigt de top 3. Lijstduwer is schepen Jean-Pierre Geelhand de Merxem.

Partijvoorzitster Martine Braem: “Gemeentebelangen Heuvelland heeft een heel evenwichtige, brede, vernieuwende lijst opgesteld en had daarbij een aantal doelstellingen in het oog. We zorgden ervoor dat alle dorpen aan bod komen en kozen voor een goede mix tussen jong en minder jong, nieuw en ervaren. Het wordt wellicht een unicum in de Heuvellandse politiek, maar erstaan10 vrouwen en 9 mannen op de lijst. We willen een sterkere vrouwelijke vertegenwoordiging in de politiek en geven het voorbeeld door meer vrouwen dan mannen op de lijst te plaatsen. Maar het allerbelangrijkste is dat we kandidaten hebben die kennis hebben in hun vakgebied of dorp.”

Verjonging versus ervaring

Met 7 mensen die volledig nieuw zijn in de Heuvellandse politiek is de lijst sterk vernieuwd en verjongd. Door de aanwezigheid van de burgemeester, 3 schepenen, 4 gemeenteraadsleden en 3 OCMW-raadsleden is ook de ervaring gegarandeerd.

Gemeentebelangen kiest met deze lijst opnieuw resoluut voor een onafhankelijke, lokale lijst. “Partijkleur speelt bij ons geen enkele rol, zoals de naam van onze partij het aangeeft, telt voor ons enkel het belang van de gemeente.”

(EF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.