Geen wijzigingen in schepencollege Heuvelland

Het college van burgemeester en schepenen, aangevuld met de persoon op het terrein : vlnr. Luc Caenepeel, Bart Vanacker, Wieland De Meyer, Dirk Baekelandt, Lieve D'Haene en Bert Doise. © Eric Flamand Eric Flamand
Jos Remaut

Heuvelland gaat verder met hetzelfde schepencollege. Dat heeft Gemeentebelangen laten weten, de partij die bestuurt met een absolute meerderheid. Ook de gemeenteraadsvoorzitter blijft dezelfde. En er is een opmerkelijke troostprijs voor gemeenteraadslid Luc Caenepeel, die zijn schepenambitie opbergt maar een bijzondere functie krijgt.

Het college werd in de voorbije bestuursperiode al flink verjongd, en het lijkt dan ook de logica zelf dat dit college nog een aantal jaren verder gaat, temeer daar het door de kiezer werd bevestigd wat het aantal voorkeurstemmen betreft. Dit kan de continuïteit van het bestuur overigens alleen maar ten goede komen.

Ondertussen is ook de bevoegdheidsverdeling vastgelegd : Wieland De Meyer blijft burgemeester en is bevoegd voor veiligheid, inspraak en communicatie, financiën, personeel, vergunningenbeleid, patrimonium en toerisme. Eerste schepen Bart Vanacker krijgt cultuur, erfgoed en bib, evenementen, lokale economie, groendienst en technische dienst, en milieu en afvalbeheer onder zijn hoede. Tweede schepen Dirk Baekelandt is bevoegd voor openbare werken, riolering en waterzuivering, mobiliteit, nutsvoorzieningen, sport en jeugd. Derde schepen Lieve D’Haene is verantwoordelijk voor feestelijkheden en ontvangsten, burgerzaken, landbouw, dierenwelzijn, onderwijs en kinderopvang. Bert Doise blijft de voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst en is als vierde schepen bevoegd voor sociale zaken, welzijn, huisvesting en het woon- en zorgcentrum.

Marjan Rouseré blijft voorzitter van de gemeenteraad. “De voorbije jaren toonde ze dat ze in alle omstandigheden het debat in de gemeenteraad sereen en objectief in goede banen kan leiden”, zegt burgemeester Wieland De Meyer. “Ze kreeg dan ook unaniem het mandaat van de partij om dat zo verder te doen.”

Man van het openbaar domein

“Maar ook de goede score van raadslid Luc Caenepeel (526 voorkeurstemmen, nvdr.) is voor ons erg belangrijk”, zegt burgemeester Wieland De Meyer. “Luc wordt voor het bestuur de persoon op het terrein, iets waar hij alom bekend voor staat bij de bevolking van Heuvelland. Luc wordt ons aanspreekpunt voor iedereen die meldingen heeft over het openbaar domein. Een losse tegel, slechte staat van de weg of een probleempje in de wijk? Luc zorgt er samen met het college voor dat het opgelost wordt !”

Luc zal, net zoals de voorbije jaren, de gemeente ook vertegenwoordigen in diverse externe besturen, de politieraad en De Watergroep.

CD&V ontgoocheld

Na de bekendmaking van dit nieuws reageert de CD&V ontgoocheld : “De burgemeester negeert het signaal van de kiezer volledig en zet zijn beleid ongewijzigd voort. De vraag naar meer inspraak en transparant bestuur blijft onbeantwoord”, zegt lijsttrekker Nathan Duhayon. “Wij werden als enige partij duidelijk beloond door de kiezer, maar veelzeggend is dat hij ons niet eens uitnodigde voor een gesprek. We hadden verwacht minstens gehoord te worden. Het ongewijzigd voortzetten van het beleid met een wankele meerderheid van slechts tien zetels getuigt van een kortzichtige aanpak. Dit is een gemiste kans om samen te werken aan de toekomst van Heuvelland.”