8020 OPEN trekt met 15 kandidaten naar de verkiezingen

De groep van 8020 OPEN bij een blauwe achtergrond. Symbolischer kan het niet tegen de wanden van dienstencentrum OostCampus, door sommigen wel eens smalend het 'Smurfenhuis' genoemd. © PH
Redactie KW

8020 OPEN stelde de kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor. Eerder was al geweten dat Alexis Beernaert (26) de lijst zou trekken. Met 15 zijn ze. “Het is niet makkelijk om veel mensen te vinden die dit engagement willen op zich nemen. We zijn dan toch blij dat we met 15 sterke kandidaten naar de kiezer gaan”, vertelt voorzitter Filip Beernaert.

De lijsttrekker is dus Alexis Beernaert. In zijn zog volgen Annelore Bonte, Miguel Chevalier en Joris Vanlessen. Daarna vinden we Thierry Cleynhens, Anja Nobus, Dominiek Roets, Kristof Van Hoye, Severine Demuyt, Gery Hoebanx en de jongste van de lijst: Kenneth Cleynhens (19). Plaats 12 wordt voorlopig nog opengehouden voor een dame waarvan men de naam nog niet wil bekendmaken. Plaatsen 13, 14 en 15 zijn voorbehouden voor de enthousiaste ouderdomsdekens Annie Hintjens (65), Lieve Rooms (76) en lijstduwer Christiane De Grande (74), die lid is van de ouderenadviesraad. Dat leeftijd niet alles zegt, bewijst alvast Lieve Rooms die naast straatambassadeur ook nog actief is binnen ‘Mensen spreken mensen’ en het ‘Eurocomité’. In vergelijking met de vorige verkiezingen zijn er slechts vijf blijvers.

De ‘openheid’ van de partij

Van de tien andere kandidaten waren er velen gecharmeerd door de ‘openheid’ van de partij. Eén van hen is Gery Hoebanx (50), die beroepshalve als cameraman de wereld rondreist. Hij was mee met Jan Leyers op weg naar Mekka, heeft tientallen Villa Politica’s gefilmd, ook Panorama… Nu was hij net terug vanuit Zweden voor een reportage. “Kleuren liggen mij niet echt, maar ik vond het uitgangspunt van de partij heel correct en interessant. Ik heb heel wat gezien van over de hele wereld en kan zeker met die ervaring heel veel ideeën meegeven om onze eigen wereld, die van onze gemeente, te verbeteren. Eerst kwam men eigenlijk mijn vrouw, actrice en zangeres Anneke van Hooff (39), vragen voor de lijst, maar dat interesseerde haar hoegenaamd niet. Ik was anderzijds wel gewonnen voor het concept van de partij, die als bottom line bij haar logo ‘Blij dat jij hier woont’ met zich meedraagt.”

“Met 15 sterke kandidaten trekken we op 14 oktober naar de Oostkampse kiezer”, stelt lijsttrekker Alexis Beernaert nog, die ook de vierde plaats bekleedt op de provinciale Open VLD-lijst. Enkele kandidaten konden door beroepsomstandigheden niet aanwezig zijn. Miguel Chevalier was voor zijn politiek werk in Straatsburg.

(PH)