“We gaan op cruisecontrol door de groepsfase”

De Rode Duivels op training.© BELGA
De Rode Duivels op training.© BELGA
Tessa Wullaert
Tessa Wullaert Red Flame

Mijn ploegmaats bij de Red Flames zullen de match in Spanje kunnen volgen, ik herstel thuis nog steeds van mijn coronabesmetting. Ik testte intussen wel negatief, maar de fysieke schade is serieus: ik ben al mijn conditie kwijt. Volgende week moet ik nog een paar testen afleggen, ik hoop begin juli weer helemaal fit aan het seizoen te beginnen.

Natuurlijk mis ik de oefenwedstrijden met de nationale ploeg tegen Spanje en Luxemburg maar een paar weken extra vakantie zullen met het oog op het nieuwe, zware seizoen, met onder meer het EK, ook deugd doen. Intussen focus ik mij op de Duivels en het EK. We zijn zelf helemaal klaar voor de match: met een vriendenbubbel van tien man organiseren we bij ons thuis een barbecue. Dat zal met de nodige ambiance zijn, Barbecook zorgde voor de nodige tricolore attributen. Ik voorzie zelfs een bandana voor onze hond Jean-Marie, een labradoodle.

Als Martinez zegt dat we de beste Eden gaan zien, geloof ik hem

Ik moet zeggen dat ik er door de match tegen Kroatië weer meer vertrouwen in heb. Er was duidelijk meer focus, Lukaku steekt in bloedvorm en eindelijk maakten we de terugkeer van Eden Hazard mee, mijn favoriet bij de Duivels. En als Martinez zegt dat we de beste Hazard gaan zien op het EK, geloof ik hem. Sommige spelers hebben nu eenmaal weinig matchritme nodig, Kompany had dat ook. En als De Bruyne inderdaad zonder masker mag spelen, maak ik mij over hem ook geen zorgen meer.

De afwezigheid van Witsel werd door Dendoncker en Tielemans uitstekend opgevangen. Ik voorspel: we gaan op cruisecontrol door de groepsfase. Te beginnen met België-Rusland: 2-0.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier