Giovanni Bonsignore van La vita è bella is klaar voor kwartfinale: “Als België wint, krijgt elke klant tot aan halve finale gratis digestief!”

Giovanni supportert zowel voor zijn geboorteland Italië als voor zijn nieuw thuis, België.©Wouter Meeus foto WME
Giovanni supportert zowel voor zijn geboorteland Italië als voor zijn nieuw thuis, België.©Wouter Meeus foto WME
Philippe Verhaest

Zijn geboorteland Italië tegen zijn tweede vaderland België. Giovanni Bonsignore van het Italiaanse restaurant La vita è Bella kon zich geen mooiere kwartfinale wensen. “Mijn hart klopt voor beide landen, dus sowieso zal ik vrijdagavond kunnen juichen”, zegt hij.

Vijftien jaar geleden streek Giovanni Bonsignore (40) vanuit Sicilië neer in Tielt, met een duidelijk doel voor ogen: een mooi leven opbouwen en de Tieltenaar de geneugten van de Italiaanse keuken leren kennen. Samen met zijn echtgenote Melissa Arnone en (36) en hun dochtertje Gioia (5,5) voelt hij zich helemaal thuis in de Europastad.

“Tielt is goed voor ons”, zegt hij. “De mensen zijn vrienden en hebben ons sinds de eerste dag in de armen gesloten. We zijn ondertussen goed geïntegreerd en hebben een pak vaste klanten. Hier in Tielt willen we oud worden. We hebben onze oversteek nog geen moment beklaagd.”

Lukaku favoriet

Ook op voetbalvlak lijkt Giovanni steeds meer Belg te worden. “Pas op, ik ben en blijf Italiaan, hé. Het bloed dat door mijn aderen stroomt, dat kan je nooit veranderen. Mijn hart klopt dus in de eerste plaats voor de Azurri, maar ook voor de Rode Duivels heb ik een grote boon. Bekijk het zo, vrijdagavond zal ik sowieso kunnen juichen. Ofwel voor mijn geboorteland, ofwel voor mijn nieuwe thuis, de plek waar mijn dochtertje zal opgroeien. Maar ik voorspel een moeilijke wedstrijd. Beide teams lijken me erg aan elkaar gewaagd.”

“Ik zal de match via de tablet vanuit mijn keuken volgen”

Het Europees kampioenschap volgt Giovanni op de voet. “De wedstrijden van Italië en België heb ik uiteraard allemaal gezien. Mijn favoriete Rode Duivel? Geef mij maar Romelu Lukaku. Wat een beest! Bij Italië heb ik het wel voor Ciro Immobile, de spits van Lazio Roma. Maar als ik eerlijk ben, ken ik meer Rode Duivels dan spelers van de Italiaanse selectie. Tja, mijn leven ligt ook helemaal hier, hé…”

Hartslag omhoog

De wedstrijd zelf zal Giovanni van in zijn keuken moeten volgen. “Naast zaakvoerder ben ik ook chef-kok van La Vita è Bella. Ik zal mijn tablet naast het fornuis zetten en bij elk doelpunt zullen de klanten me wel horen juichen, ongeacht of het nu België of Italië is dat scoort. Mijn hartslag zal vrijdagavond enkele keren fors de hoogte in gaan, maar de focus zal toch op de gerechten liggen die we onze klanten serveren. Wij staan voor topkwaliteit.”

Toch heeft Giovanni nog een surprise in petto, zegt hij. “Als België doorstoot, krijg elke klant van ons een gratis digestief aangeboden. Tot aan de halve finale. De flessen Limoncello en Grappa staan al klaar!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.