EK-match Rode Duivels vrijdag op groot scherm in OC De Schouw

Bij KFC Lichtervelde zijn ze klaar voor het EK-duel van de Rode Duivels.© Foto Kurt
Bij KFC Lichtervelde zijn ze klaar voor het EK-duel van de Rode Duivels.© Foto Kurt
Redactie KW

Deze week zwaaide De Schouw de deuren opnieuw open. Het OC is vrijdag meteen het toneel van een kraker. Dan wordt België-Italië er op groot scherm uitgezonden, in een organisatie van KFC Lichtervelde. 250 toeschouwers kunnen er de wedstrijd bijwonen, weliswaar aan tafels van acht personen.

“Als voetbalvereniging keken we hoe we zelf konden bijdragen tot de EK-sfeer”, opent voorzitter Johan Vandenbussche. Het plan was om de wedstrijd buiten uit te zenden, maar de weergoden zijn ons de voorbije dagen niet goed genoeg gezind. “In overleg met de gemeente hebben we dan beslist om de wedstrijd binnen te tonen. We moeten ook heel wat documentatie bezorgen, naar actieplan toe. Er is ook een gedetailleerde omzendbrief van de minister van Binnenlandse Zaken. Alles daarin is vrij duidelijk. Vandaar de keuze om de mensen zich te laten registreren.”

“De horecaregels worden gerespecteerd: per acht aan tafel en ook bediening aan de tafels”, vervolgt de voorzitter. “Dit evenement is overigens een mooie aanvulling op wat er door particulieren wordt georganiseerd.”

Het evenement kan ook dienen als test voor andere organisatoren. “Er zal een evaluatie volgen. Mochten de Rode Duivels doorstoten, kunnen we zien wat er nadien nog mogelijk is. Het is de eerste keer in de huidige formule. Dan kunnen we zien wat we er uit kunnen leren. Verloopt het goed, dan schept dat kansen voor wat volgt.” (BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.