Veurnse cafébaas komt belofte na: nieuwe tatoeage na EK-winst Italië

Mike Dematteis liet de EK-beker tatoeëren op zijn onderarm. © (Foto WVH)
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Als Italofiel hoopte Mike Dematteis op een overwinning van de Azzurri. Wat hij er toen niet bij vertelde, is dat hij zichzelf beloofd had dat hij de EK-beker zou laten tatoeëren mochten de Italianen die in de lucht mogen steken. En zo geschiedde …

Enkele weken geleden blikte voetbalfan Mike Dematteis van café De Kroon in onze krant vooruit op de achtste finale tussen België en Italië. Mike is niet aan zijn proefstuk toe als het over beloftes en voetbaltatoeages gaat. Zo staat er sinds 2016 al een herinnering aan de dubbele kampioensviering van Club Brugge en de cafévoetbalploeg van De Kroon op zijn borstkas. Vijf jaar later mocht er nog een extra exemplaar bij, naast onder meer ook de karikatuur van zijn vrouw en het kruiswoordraadsel waarin de namen van zijn kinderen in verwerkt staan.

“Al voor de aftrap van het EK sprak ik hier tegen enkelen de belofte uit dat ik een nieuwe tattoo zou laten plaatsen, mocht Italië het toernooi winnen. Op de eerste sluitingsdag na de finale trok ik meteen naar Gaby om een afspraak te maken en een week later plaatste hij de beker met de driekleur en het jaartal op mijn onderarm.”

Gaby is stadsgenoot Stijn Gabriëls van Tattoo Moustache, de vaste tatoeëerder van Mike. “Hij vond het zelf een zot idee, maar keek er niet echt vreemd van op dat ik daarmee afkwam. Mijn vaste klanten hebben de tatoeage nog niet gezien, maar ook zij zullen niet verwonderd zijn”, denkt Mike. “Ik sta er immers om bekend een man van mijn woord te zijn.”

Zelf zal hij naar eigen zeggen zeker geen spijt krijgen van zijn nieuwe tatoeage. “Het is een mooie beker, die goed op mijn arm past. Het is de eerste keer dat Italië het EK kan winnen en ik vrees dat het misschien ook de laatste keer zal geweest zijn. Daarom was het zeker de moeite om een blijvende herinnering te laten plaatsen”, vindt hij. Verdere tattooplannen zijn er voorlopig niet.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.