https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Steeds meer uitroeptekens, steeds minder vraagtekens

Redactie KW

Et voilà. We mogen er van maken wat we willen. Een ‘makkelijke’ zege … een ‘simpele’ zege… ‘zwakke Russen’… Het was wel 0-3, op Russische bodem nog wel, en dat was zeer geruststellend. De cijfers, maar ook de hele context, zorgde ervoor dat het kaartje uit Sint-Petersburg mocht worden volgekrabbeld met (bijna) alleen maar goed nieuws.

Zonnige groeten uit Rusland, wij vatten samen.

– Voorop natuurlijk de twee goals van Romelu Lukaku. Big Rom is meer dan ooit on fire en niet alleen omwille van zijn wonderlijke productiviteit. Hij loopt, kaatst, combineert, dribbelt ook op wereldniveau én wordt steeds meer de leider. Een rol die hem van nature meer ligt dan de minder extroverte Hazard en De Bruyne. Goed nieuws!

– Dedryck Boyata. Omwille van zijn lengte, defensieve kracht én zijn parcours in de EK-kwalificaties tegen de Russen en Dzyuba de juiste keuze van Martinez, die altijd al een boon had voor de verdediger van Hertha Berlijn. Als de voetblessure van Vertonghen wat meevalt is nu wel duidelijk dat we over vijf bijna evenwaardige centrale verdedigers beschikken. Goed nieuws!

– Tielemans was bij momenten iets slordiger dan gewoonlijk, maar de tandem centraal op het middenveld met Dendoncker, lang een vraagteken, werkte alweer. Tielemans als aanspeelpunt, Dendoncker zwoegend en werkend. Als de terugkeer van Witsel dan toch wat zou uitblijven is dat ook goed nieuws.

– De Duivels bewezen dat ze het allebei kunnen. De eerste helft dominant voetbal, met veel kansen, twee goals was eigenlijk te weinig. De tweede helft koel controlevoetbal zonder franjes of risico’s. Het was twee keer in de wedstrijd een kwartier minder, dat moet er wel uit. Maar de manier waarop schade werd vermeden én ze zich weer oprichtten, duidt op de juiste mentaliteit en focus.

– Die twintig minuten van Hazard. Het droop eraf, hoe hij zichzelf zocht en vond: acties maken, vertrouwen krijgen, weer plezier hebben. Het lukte niet allemaal en het zal nog wel enige tijd duren tot hij 90 minuten aankan, maar het einde van de tunnel is echt wel nabij.

– En tenslotte ook nog: volgens de laatste berichten krijgen De Bruyne en Witsel misschien al donderdag speelminuten. Ook die vraagtekens worden uitroeptekens.

De enige domper is het uitvallen van Timothy Castagne voor wie Euro 2020 al over is. Hij had terecht Meunier uit de basis gespeeld, maar de manier waarop de ex-speler van Club diens plaats overnam – goal en knappe assist – is dan ook weer goed nieuws.

Zonnige groeten uit Sint-Petersburg!

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten