OPINIE Titelstress in Jan Breydel

Redactie KW

Sportredacteur Kevin Pouillie volgde voor ons de topper tussen Club Brugge en RSC Anderlecht.

Highway to hell. De klassieker van AC/DC klonk tijdens de rust van de topper tussen Club Brugge en Anderlecht door de boxen, maar een hel werd het nooit voor de bezoekers. Zelfs na de vroege uitsluiting van Aleksandar Mitrovic speelde de thuisploeg te traag en ongeïnspireerd om de paars-witte defensie te ontregelen. Michel Preud’homme wond zich meermaals op, maar na de owngoal van Thomas Meunier ging ook hij zitten. Uitgeteld.

Uitgeteld voor de titel is Club echter nog niet, maar na dit weekend is de opdracht allesbehalve gemakkelijker geworden. Met nog drie speeldagen te gaan volgt Club nu opnieuw op één puntje van leider Standard. Zondag staat de clash op Sclessin op het programma. Een wedstrijd waar Anderlecht van kan profiteren. Het spreekwoord van de derde hond en het been klinkt steeds luider in het Constant Vanden Stockstadion.

Met verplaatsingen naar Standard en Genk en een thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem, dat de titel wellicht definitief mag vergeten, staat blauw-zwart nog voor een loodzwaar programma. Maar als deze knotsgekke play-offs ons iets geleerd hebben, is het wel dat alles mogelijk is. De nederlaag tegen Anderlecht zal echter voor een serieuze deuk in het Brugse vertrouwen gezorgd hebben. Aan Michel Preud’homme om zijn spelers opnieuw op te peppen voor de trip naar ‘zijn’ Luik. Een nederlaag in de Vurige Stede betekent het einde van de Brugse titeldromen. ‘Champion, now or never’ luidde het op de zaterdagtraining nog op een spandoek, maar de makers ervan zullen wellicht niet gedacht hebben dat die tweede optie plots zo dichtbij zou zijn.

Kevin Pouillie.

(Foto Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.