Is ‘Westhoekwolf’ gezien in Merkem?

Waarschijnlijk gaat het om dezelfde wolf als begin deze week in Proven. © Facebook Sigrid T'Jaeckx
Redactie KW

In Merkem, bij Houthulst, is donderdagavond een wolf gezien. Een alerte inwoner spotte het dier:

Waarschijnlijk is het dezelfde wolf die begin deze week opdook in Proven, bij Poperinge. Toen kon de Westvleterse jager Emile Mourisse in Krombeke bij Poperinge een indrukwekkend exemplaar spotten.

“Met 100 procent zekerheid kunnen we het niet bevestigen, maar het is wel heel aannemelijk dat de wolf daar al zit. Zo’n beest dan tot 80 kilometer per dag afleggen, en we wisten sowieso dat hij niet lang op dezelfde plek zou blijven zitten”, reageert wolvenkenner Jan Loos van Landschap vzw. Als de waarneming klopt, dan bevindt de wolf zich nu wel in veel minder bebost gebied.

“Het zou mij niet verbazen moesten we de wolf plots op het strand of andere gekke plaatsen tegenkomen”

“Tja, hoe meer hij zich in verstedelijkt gebied begeeft, hoe gevaarlijker natuurlijk. Elke keer als hij een weg oversteekt kan hij aangereden worden door een auto. Maar dat is gewoon hoe het gaat, hij zal nog op veel gekke plaatsen terechtkomen voor hij vindt wat hij zoekt: een rustig, uitgestrekt natuurgebied. Het zou mij niet verbazen moesten we de wolf plots op het strand tegenkomen, bijvoorbeeld. Het is een fase die elke jonge wolf van 1 à 2 jaar moet doormaken, dat rondzwerven. Voor het dier zelf hoop ik dat hij zo snel mogelijk de weg naar Oost-Vlaanderen vindt.”

Het was al tweehonderd jaar geleden dat er nog eens een wolf was gezien in onze provincie. Waarnemingen kunnen altijd doorgegeven worden via deze link

Meer over de ‘Westhoekwolf’ lees je in ons dossier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier