West-Vlaams infonummer kreeg vijftigtal oproepen voor wateroverlast

© Belga

Naar aanleiding van de aanhoudende wateroverlast belden sinds woensdagavond een vijftigtal mensen naar het infonummer van de provincie West-Vlaanderen. Iedereen kan met zijn vragen over de wateroverlast terecht op het nummer 0800/14 689.

Na overleg van de crisiscel kondigde de provincie West-Vlaanderen woensdag al aan dat een infonummer in het leven zou worden geroepen. Sinds woensdag 19.45 uur kunnen West-Vlamingen met hun vragen over de wateroverlast ook effectief bellen naar 0800/14 689.

Enkel tussen 8 en 22 uur

Ondertussen belden een vijftigtal mensen naar het bewuste infonummer. Het ging vooral om mensen die zich afvroegen of de aangekondigde evacuaties op hen betrekking zouden hebben. Door het heel beperkte aantal nachtelijke telefoontjes werd beslist dat het infonummer voortaan enkel actief is tussen 8 uur en 22 uur. “Het infonummer blijft nog zeker tot het weekend actief, want er wordt nog steeds regen voorspeld”, aldus persverantwoordelijke Steven Leenknegt.

1722

Zandzakken kunnen nog steeds aangevraagd worden via www.1722.be of door te bellen naar 1722. Ook met niet-dringende hulpvragen voor de brandweer is het aangewezen om 1722 te bellen. Op die manier kan het noodnummer 112 voorbehouden worden voor de levensbedreigende situaties.

Lees meer over: