https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Alain Brusselle neemt deel aan ‘Homo Universalis’: “Het is nu al een geslaagd avontuur”

Alain Brusselle strijdt dit seizoen mee om de ‘Homo Universalis’-titel. © MP
Matthew Pyck

Nu de zomermaanden voorbij zijn, gaan in televisieland de najaarsprogramma’s van start. In ‘Iedereen beroemd’ begint een nieuw seizoen van de rubriek ‘Homo Universalis’. Alain Brusselle (48) uit Blankenberge is een van de gelukkige deelnemers.

“Twee jaar geleden nam er al een collega deel en dit jaar dacht ik dat het misschien wel iets voor mij was”, duidt Alain zijn inschrijving. “Vroeger had ik er al eens aan gedacht om me in te schrijven voor Blokken of 1 Jaar Gratis, maar nu wist ik zeker dat ik aan Homo Universalis wilde deelnemen.”

Politie-inspecteur

Alain is in het dagelijkse leven actief als politie-inspecteur bij de Federale politie en in zijn vrije tijd is hij een fervent carnavalist. Dat laatste liet hij ten volle aan bod komen in zijn video. “Ik had me als oermens verkleed en zong op aanraden van mijn zoon een eigen liedje dat gebaseerd was op Naar de wuppe van Het Zesde Metaal. In de tekst zong ik al rijmend waarom ik het verdiende om mee te doen aan de Homo Universalis. Na wat knip- en plakwerk diende ik mijn filmpje in en na een tijdje kreeg ik te horen dat ik door de eerste selectie was. Ze vonden mijn video enorm origineel.”

Hart in keel

Toch geraakte Alain aanvankelijk niet bij de laatste honderd deelnemers. Hij belandde op een reservelijst en lange tijd leek het erop dat hij niet zou deelnemen. Tot hij enkele dagen voor de opnames werd opgebeld. “Ik was direct klaarwakker toen ik mijn gsm hoorde. Ik wist op dat moment dat ik zeker zou mogen deelnemen. Toen de eerste proeven werden opgenomen, was ik wel enorm nerveus en voelde ik mijn hart in mijn keel kloppen. Gelukkig verdween dat gevoel na een tijdje.”

Toen de eerste proeven werden opgenomen, was ik enorm nerveus

De Homo Universalis moet over een groot arsenaal aan vaardigheden beschikken. Alain gelooft dat hij zelf enkele kwaliteiten heeft die hem ver kunnen brengen. “Je moet redelijk sportief en handig aangelegd zijn. Die eigenschappen heb ik allebei. Verder heb ik ook een goed inzicht. Ik geloof dat me dat nog van pas zal komen. Zelf ben ik niet de meest creatieve persoon, dus voor zulke proeven heb ik wel wat schrik. Maar tot nu toe ging iedere proef me vrij goed af.”

Onder 25

Hoelang hij in de afvalrace zal blijven, weet Alain zelf niet. Toch heeft hij voor zichzelf al enkele doelen gesteld. “Aanvankelijk wilde ik bij de laatste 73 eindigen, mijn geboortejaar. Dan kon ik daar thuis nog mee pronken. Maar nu heeft mijn chef nummer 25, het nummer waarmee hij twee jaar geleden afviel, op het werk opgehangen en willen mijn collega’s dat ik onder dat nummer ga. Daaronder duiken zal moeilijk worden, maar mijn collega’s zullen alvast voor mij supporteren.” Als Alain het waarmaakt en de nieuwe Homo Universalis wordt, zal hij een jaar lang gratis reizen. Een aanlokkelijke prijs. “Dat zou fantastisch zijn. Door corona heb ik veel in te halen. Twee skireizen zouden al zeker op de planning staan. Al ben ik daar nu nog niet mee bezig. Waar ik ook eindig, het is nu al een geslaagd avontuur.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten