De Warmste Week vlamt vanuit Brugge tegen eenzaamheid

De vier campagnegezichten: Dara Oguntubi, Francisco Schuster, Eva De Roo en Manu Van Acker. © VRT
Bert Vanden Berghe

VRT heeft vanmorgen het thema bekend gemaakt waarrond de campagne van De Warmste Week dit jaar draait. Manu Van Acker wordt opnieuw één van de gezichten.

1 op 2 Vlamingen voelt zich soms eenzaam. Door een gebrek aan sociaal vangnet, problemen op werk of school, afkomst, gender, een beperking of een ziekte. Ze voelen zich niet gezien, begrepen of aanvaard. En daar wil De Warmste Week iets aan doen. Daarom vlamt De Warmste Week dit jaar tegen eenzaamheid, zodat iedereen zich verbonden voelt.

Burgemeester Dirk De fauw: “Dit jaar richt De Warmste Week zich opnieuw op een thema dat ons allemaal raakt: eenzaamheid. Dit is een veel voorkomend, maar tegelijk dikwijls onderschat probleem. Het thema staat bovenaan onze beleidsagenda en we nemen al verschillende initiatieven, maar we kunnen nog altijd meer doen. Daarom zetten we graag onze schouders onder De Warmste Week om allemaal samen actie te ondernemen. Brugge is een warme stad, en moet een warme stad blijven.”

VRT-ambassadeurs Francisco Schuster, Eva De Roo, Manu Van Acker en Dara Oguntubi roepen heel Vlaanderen op om warme projecten in te dienen rond dit thema. De geselecteerde projecten steunen kan vanaf dit najaar.

Van 18 tot 24 december

Bestaande of nieuwe verenigingen kunnen vanaf vandaag een project indienen bij het DWW-fonds van de Koning Boudewijnstichting. Via dit fonds zal De Warmste Week concrete projecten selecteren en ondersteunen. De selectie van De Warmste Week-projecten gebeurt door een onafhankelijke jury.

Projecten indienen kan vanaf vandaag tot woensdag 4 september. Meer info over welke projecten geselecteerd kunnen worden voor De Warmste Week is te vinden op dewarmsteweek.be.

De Warmste Week vindt dit jaar plaats van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 december in Brugge en is te volgen op VRT 1, Studio Brussel, MNM, Ketnet en VRT MAX.