Van 4 tot en met 6 oktober vindt op ‘t Zand in Brugge opnieuw Kookeet plaats. Dertig Brugse topchefs nemen deel aan dit gastronomisch event.
In de Casserolle, het restaurant van Ter Groene Poorte, werd de nieuwste editie van Kookeet voorgesteld. Daarbij heel wat topchefs uit het Brugse en ook tv-tuinier Wim Lybaert. (Foto FP)
Voor het eerst is daar ook een vrouwelijke chef bij, met name Karen Keygnaert van A’Qi. Centrale gast is moestuinier en VIER-gezicht Wim Lybaert. Hij kweekte speciaal voor Kookeet tien zeldzame tomatenrassen en tien verschillende soorten basilicum. De Brugse chef Patrik Devos zal die twee ingrediënten combineren met noordzeekrab.
Net als de voorbije edities is de Brugse driesterrenchef Geert Van Hecke van restaurant De Karmeliet de peter van dit eetfestijn, waarop dertig chefs aan democratische prijzen originele, gastronomische hapjes bereiden en serveren. Die Brugse topchefs vertegenwoordigen samen acht Mechelinsterren.
(SVK)
Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.
Horeca
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier